Diskuse:Let ČSA 540

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Při tvorbě stránky jsem vycházel i z údajů (tímto autorovi upřímě děkuji), uvedených v kapitole Il-62 - Havárie, a snažil jsem se vše podstatné odsud přebrat. Doplňovat dál do článku o Il-62 se mi zdálo, vzhledem k množství informací, nepřiměřené. Také jsem se snažil použít trochu jiných formulací - nejsem si jist, zda se na některé pasáže uvedené kapitoly neváží autorská práva, a navíc jsem se snažil to trošku víc zpopularizovat a zpřístupnit i lidem, kteří o leteckém provozu neví mnoho. Mezi články jsou v podstatě dvě větší odchylky: - prohozená jména cpt a f/o - ostatní zdroje, které jsem nalezl, to uvádí tak, jak jsem napsal já; budu rád pokud to někdo potvrdí, nebo uvede na pravou míru. - nepřevzal jsem zmínku o měření výšky v SNS - nepovažoval jsem to za natolik důležité, abych věnoval čas ověření, zda informace dosud platí. Osobně považuji sloučení za vhodné, jen nevím, jak se to dá provést s ohledem na údaje v historii a pod. Karel x 22. 5. 2009, 12:31 (UTC)

  • Doporučuji si přečíst Wikipedie:Rozdělování článků. Informace o letounu a havárii jsou 2 rozdílné věci a asi měly být již odzačátku uvedeny v samostatných (vzájemně provázaných) článcích, nicméně na rozdělení není nikdy pozdě :-). Navíc uvádět jednu informaci ve dvou podobách není ideální. Ohledně rozdílných údajů v různých zdrojích, osobně myslím, že spíše než četnost je důležitá důvěryhodnost zdroje, respektive tedy četnost v důvěryhodných zdrojích. Neověřené informace osobně v článcích uvádím s poznámkou, že informace není ověřená. Kdo si jí bude chtít ověřit, pokusí se o to, nebo může v případě větší obeznámenosti s problémem editovat článek a uvést správnou informaci.--RadekS 22. 5. 2009, 21:25 (UTC)

Souhlasím, za sebe se domnívám, že se autor článku o Il-62 ve jménech pilotů prostě nedopatřením upsal. Běžně se uvádí posádka ve složení: cpt J. Gajdoš, f/o S. Žižka, navigátor F. Aulík, palub. mech. Vl. Hejduk a K. Hasman, palub. průvodčí M. Peták, V. Vlachová, H. Šebestová, J. Dvořáková, M. Plescherová a Z. Blahetová. Nicméně, pokusím se to pro jistotu ještě nějak ověřit.Karel x 23. 5. 2009, 20:07 (UTC)

  • Máte pravdu, tahle jména jsou i v archivních materiálech a závěrečné zprávě... (Terryle 11. 8. 2011, 17:59 (UTC))