Diskuse:Lanová dráha hotelu NH Praha

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Lanová dráha, ne šikmý výtah[editovat zdroj]

Diskuse přesunuta z osobní diskusní stránky Diskuse s wikipedistou:ŠJů#Lanová dráha NH hoteles Praha. --ŠJů (diskuse) 1. 2. 2013, 21:56 (UTC) Vážený pane,

chtěli bychom Vás upozornit, že naše "lanová dráha" v hotelu NH hoteles Praha není šikmým výtahem jak je zde chybně uváděno! A to jak v nadpisu tak i v textu! ale pouze a jedině "lanová dráha" od firmy Dopelmayer z Rakouska. Dále jsme členy "ALDR" (asociace lanové dopravy).

s pozdravem

Zdeněk Leština náčelník lanové dráhy -- Tento příspěvek přidal(a) 217.11.255.85 (diskuse) 1. 2. 2013, 20:13 (CE(S)T)

Dobrý den. Děkuji za informaci. Bohužel dnes už nedokážu dohledat, odkud ta informace pocházela, takže Vám asi musím dát za pravdu. Na webu http://www.doppelmayr.cz to za lanovou dráhu označují, tak to snad můžeme považovat za věrohodný publikovaný zdroj. --ŠJů (diskuse) 1. 2. 2013, 21:33 (UTC)
Když jsem hledal, zda se pro tento typ lanovky používá anglický termín "funicular", tak jsem narazil na to, že v anglické verzi stránek hotelu (http://www.nhprague.com/en/hotel/about-us) se tomu říká "Lanovka" inclined lift. --ŠJů (diskuse) 1. 2. 2013, 21:49 (UTC)

Konec přesunuté části diskuse

Já jsem to pochopil tak, že jde jen o nějakou "formalitu" a jediným praktickým rozdílem je to, že "lanovka" měla jedno lano a "výtah" čtyři (paralelní). -- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Pepa01 (diskusepříspěvky)