Diskuse:Kostel Nejsvětějšího Salvátora (Praha)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

blahopřeji panu Baránkovi, protože tvrdit, že není mše ve 20.00, nejsou lavice vytápěny (který jiný pražský kostel to má?) a že není společná modlitba s muslimem, židem nebo meditování s dalajlámou problematické (viz. Te Deum) může jen absolutní lhář nebo aspostata a to jako student KTF byste být neměl. Halíkovci jako vždy mažou bez konkrétního důvodu vše, co nechtějí slyšet.--Sladovnik 12:49, 9. 12. 2007 (UTC)

Editujte s odvahou, mimochodem na osobní útoky už Vás kolega Ludek upozorňoval, takže vylepšujte upravujte, třeba to celé přepište, ale nikdy nekomentujte další přispěvatele. Dík--Horst 12:56, 9. 12. 2007 (UTC)
a to vám přijde jako normální, že si budeme navzájem mazat příspěvky ? Snad je lepší si to vyjasnit face to face, ne ? Mimochodem prohlásit o někom, že je lhář, když lže, považujete za osobní útok ? Osobně to považuji za konstatování pravdy.--Sladovnik 13:01, 9. 12. 2007 (UTC)
Je mi úplně jedno co jste si kde smazali, takovéto věci se tu nevedou a blok bude následovat ať tak jedná kdokoliv. Nevidím snahu článek vylepšit a to je tu primárním cílem. Diskutujte věcně a na základě konkrétních zdrojů--Horst 13:07, 9. 12. 2007 (UTC)
Hmmm. takže ta smazaná fotka z farního plátku s muslimem a židem není věcná. Co jiného chcete na podporu popisu multykulty modliteb ? audiozáznam, notářský zápis a dva ateistické svědky ? Na KTF UK se kvůli Halíkovcům zablokovavali skoro všichni vyučující, takže můžete v této metodě klidně pokračovat i na wikipedii. Vám se prostě jiný pohled než většinový na Halíka nelíbí, o teologii nevíte vůbec nic a pastujete sem tvrzení o toleranci. --Sladovnik 13:17, 9. 12. 2007 (UTC)
Jak řikám je mi úplně jedno co dělá nějakej Halík nebo Vy, metody náboženských fanatiků taky, jde mi o to že zde se zde na Wikipedii budete chovat k ostatním slušně, nebo nerozumíte česky? Pište do článku, dokládejte, tvořte za to Vám nikdo nic neudělá, žádost o Vaše zablokování za otravování zdejší atmosféry a osobní útoky už je na nástěnce správců--Horst 13:25, 9. 12. 2007 (UTC)

@Sladovnik: Je pod mou úroveň reagovat na vaše urážky. Až vám vyprší blok a vy se snad již s klidnou hlavou znovu sem vrátíte, klidně můžete své informace do tohoto článku vrátit, ale za těchto podmínek:

  • Počínaje rokem 2007 jsou lavice v zimním období pod dobu mše elektricky vytápěné. - vysvětlete, proč tohleto patří do encyklopedie, proč toto je tak významné. Je to snad jediný kostel takto vytápěný?
  • Druhá nedělní mše se koná až v 20.00. - doplňte, kdy je první nedělní mše. Proč to slůvko „až“? Večerní mše v neděli není až zas tak nic zvláštního, v mnoha městech je kostel, ve kterém taková mše je.
  • Halíkova kázaní jsou zaměřena povětšinou na religionistickou oblast. - co tím myslíte? Na co jiného by měl být Halík zaměřen než na náboženství?
  • V kostele se často konají multikulturní a mezináboženská setkání, které jsou konzervativními kruhy považovány za jeho znesvěcení. - ozdrojujte druhou část tvrzení. Multikulturní a mezináboženská setkání se jistě v tomto kostele dějí, tvrzení o znesvěcení však doplňte hodnověrným zdrojem. A aby se nejednalo o jednostranný pohled, pokuste se doplnit, jak se na tato setkání dívají církevní představitelé katolické církve.

Hlavně se, prosím, příště vyvarujte agresivního vyjadřování. Děkuji. --Daniel Baránek 13:44, 9. 12. 2007 (UTC)

Informace, že je od určitého data kostel elektricky vytápěn, sem určitě patří. --Nolanus C E 15:48, 11. 12. 2007 (UTC)

Souhlasím s Nolanem. Je to zajímavá informace. Kostelů vytápěných je pochopitelně více, přesto je jich (u nás katolíků) bohužel žalostná menšina. --Cinik 18:36, 11. 12. 2007 (UTC)