Diskuse:Kontrašpionážní sbor (Armáda Spojených států amerických)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Poslední odstavec zcela zřejmě není neutrální. Hovořit o agentech chodcích jako o hrdinech? Mnozí měli vytvářet diverzivní činnost! Někteří z nich vrahy byli + jak posoudit seriózní historicko-vědeckou prezentaci? Tak, že o nich budem mluvit jako o hrdinech?? Autor stejně ideologicky zahleděný jako ti, kterým odporuje... --Elm 13. 11. 2008, 16:56 (UTC)

Nechal bych jen to co se týká organizace, hodnocení celé pryč--Horst 13. 11. 2008, 16:59 (UTC)
To je přijatelné řešení... --Elm 13. 11. 2008, 17:00 (UTC)

Horst nebo Elm studoval agenty CIC ? To mi určitě podloží alespoň jeden příklad, kdy agent CIC někoho zavraždil. Historici mluví totiž zcela jinak, diverzní činnost nebyla úkolem agentů CIC - pouze zcela vyjímečně, ale nikdy to nebyly vraždy. Žádní agenti CIC nikoho nezavraždili. Pokud bereme zastřelení ozbrojeného pohraničníka jako vraždu, tak to snad nemyslíte vážně. Jak se měli agenti bránit proti vojákovi se samopalem ? Házet po něm knedlíkama ? JSNYDL 13. 11. 2008, 19:02 (UTC)

A co Lubomír Koukal, to nebyly vraždy? Navíc nešlo vždy jen o pohraničníky, byli i mrtví z řad všelijakých funkcionářů ? --Jann 13. 11. 2008, 20:35 (UTC)
Lubomír Koukal se pouze bránil. Kdybych byl na jeho místě, jednám stejně. Byl to hrdina. Žádný z agentů CIC neměl za úkol likvidovat funkcionáže strany ! Co by z toho CIC měla ? To byla spíše špinavá hra StB - svést na CIC co se dalo. Což je i případ Babic.JSNYDL 13. 11. 2008, 20:50 (UTC)
1. Jistě že se bránil, ale v každé civilizované i necivilizované zemi je člověk který při zatýkání zabije policistu považován za vraha a odsouzen ať je to kriminálník nebo politický. Je fakt že společníci a obdivovatelé dotyčného mnohdy považují za hrdinu.
2. Dosavadní encyklopedie už od Otty jsou v polit.citlivých heslech zaujatá, ideálem je psát wiki tak z ní nebyla zřejmá režimní linie, hesla by měla být psána tak aby se nepoznalo s kým autor sympatizuje. V případech agentů některých cizích států je za hrdiny považujete vy a část obyvatel, jiní zase ne, u států z jiné světové strany to asi bude naopak. Proto je lepší napsat kdo a proč je považuje za hrdiny, a kdo a proč ne. Od koho a za co byl vyznamenán, kým pohaněn.
3.Co by z toho CIC měla? No to samé co měl 2.odboj ze smrti Heydricha, co má Taliban ze zabíjení Karzáího stoupenců, oslabení prestiže režimu, ztráta důvěry v policii, zastrašení stoupenců vlády apod.
4.Jinak speciálně Koukal jednal iracionálně, kdyby se nechal pokojně zatknout dostal by pár let, sám uvádíte že popraveno bylo jen 4% agentů.--Jann 14. 11. 2008, 10:20 (UTC)
1. parašutista rtm. Arnošt Mikš zastřelil u Křivoklátu v roce 1942 českého četníka, který na něj mířil puškou. Všude se o něm píše, že je to hrdina - podle vás vrah. Dobře.
2. Komunistický režim je podle Zákonu o protiprávnosti komunistického režimu z r. 1993 protizákonný a kdo se mu postavil si zasluhuje úctu a uznání. A to i ve spojení s cizí demokratickou mocností. Prostudujte si nejdříve jmenovaný zákon.
3. Opět zde napíšu, ukažte na jediný případ, kdy byl agent CIC, CIO, SIS poslán do ČSR, aby zabil komunistického funkcionáře. Přečtěte si, co píše PhDr. Prokop Tomek, který agenty chodce studuje - zpravodajská práce byla náplní agentů chodců. A i kdyby - likvidace funkcionáře KSČ, tedy zločinecké organizace (viz. zákon výše), je také chvályhodná.
4. Dostal by jen pár let ? Co to píšete ? Rozudky se pohybovaly od 15 let a výš ? To snad nemyslíte vážně ? A to nepočítám mučení při výslechu a nelidskou práci v uranových dolech. Prosim Vás, přečtěte si nejdřive aspoň něco o tématu, buďte tak laskav. Mého příbuzného jako agenta chodce nemilosrdně odpravili ve 21 letech a to nikoho nezabil !!!!!!!!JSNYDL 14. 11. 2008, 12:29 (UTC)

Československý odboj[editovat zdroj]

Vážně to patří do kategorie Československý protikomunistický odboj?--Bedivere 20. 7. 2011, 15:36 (UTC)