Diskuse:Konosament

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Gorn v tématu „Spojení s Bill of lading

Článek se jeví být velmi odborný (a neumím posoudit zdali je věcně zcela přesný a správný), nicméně moje velmi závažná výhrada je ta, že se běžnému a průměrně vzdělanému člověku jeví nečitelný až téměř nesrozumitelný. Odbornost jde tedy na úkor obecné srozumitelnosti, autor patrně nebral v potaz, že WIKIPEDIE není primárně vysokoškolská učebnice obchodního práva. Bylo by patrně velmi vhodné článek podstatně rozšířit a mnohé pojmy obecně srozumitelným způsobem laickému čtenáři vysvětlit --MiroslavJosef 17:13, 22. 10. 2007 (UTC)


Do článku jsem vložil drobná doplnění. V této chvíli se mi se zdá, že článek je srozumitelný i pro lidi, kteří se danou tématikou nezabývají. Je to odborný termín, ale dle mého názoru více rozvinout pro všeobecné porozumění nejde - alespoň co se týče prvního odstavce, který celý pojem pro pochopení dostatečně obecně vysvětluje. Navíc Wikipedie je skvělá v tom, že jsou články navzájem propojeny pomocí odkazů, které další termíny uvedené v konkrétním článku vysvětlují. --johnny_9 11:14, 8. 11. 2007 (UTC)

Spojení s Bill of lading[editovat zdroj]

Tato stránka má přiřazenou anglickou verzi "Bill of lading" a ačkoli historicky to tak vzniklo, zdá se mi, že by této stránce dnes odpovídala spíš stránka Dodací list Gorn (diskuse) 10. 11. 2021, 02:32 (CET)Odpovědět