Diskuse:Keplerovy zákony

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Mkwadee v tématu „Animations demonstrating Kepler's Second Law of Planetary Motion.

r_g v 3. KZ[editovat zdroj]

To je hezké, že teď víme, že r_g je Schwarzschildův poloměr. Ovšem motivace jeho zavedení v Keplerových zákonech je dost zamlžená. Běžný čtenář si bude klást otázku, proč se do toho motá nějaký Sch. poloměr? Pokud motivací jeho zavedení bylo ukázat, že v^2 je nepřímo úměrné R, tak to šlo i pomocí normální konstanty k. Celé to odvození 3. Keplerova zákona potřebuje ještě vylepšit. Takhle je to pro normálního čtenáře nečitelné. --Miraceti 08:12, 8. 11. 2007 (UTC)

r_g v 3. KZ[editovat zdroj]

Ano...to je naprostá pravda.. kdybch neznal keplerovi zákony dokonale z univerzity... stratil bych se vtom.....problém je že nemám čas to upravit a zjednodušit... jelikož se mi zdá že diferenciální počty v primitivním keplerově, ač velice důležitém, zákoně poněkud zbitečné.... musíme uvažovat o běžných lidech kteří zde budou pročítat tyto stránky a proto nerad vydím zbitečné plantání vyžší matematiky do jednoduchých pojmů(kdysi jse zpozoroval výklad vesmíru pomocí operátorů a velice mě to překvapilo...bylo to sice jednoduché.. bohužel jenom pro lidi zabívající se touto tématikou vážně)....když na to přijde tak i kvantová fyzika by se dala vykládet jenom se středoškolským vzděláním velice do podrobna.... tím myslím že vynecháme operátory(nevím proč všude strkat operátory.... zdá se mi to zbitečné ale někdy to bohužel jnak nejde)....definy ruzných systému o pod.....Já na vlastní oči jsem vyděl jak učitel na střední škole vyložil teorii relativyti beze složitějších výpočtů defirenciálních....Prosím omluvte mne že jenom kybicuji ale na víc nemám bohužel čas, člověk musí přemýšlet aby něco ještě více nepokazil.. a sami uznáte že kolem 10 hod. večerní to ani moc nejde.........pokud by měl někdo záem vést o tomto tématu diskusi nechť at mi napíše na janmkubalek@atlas.cz.. budu velice rád..... S POZDRAVEM Jan Kubalek...

Ta čeština[editovat zdroj]

Vaše diskuse je dobrá, ale ta čeština dostává na frak. Už se asi neučí. Bohužel, bud jste byl nemocen, nebo nepřítomen. Celkově 5 hrubých pravopisných chyb, CELKOVĚ NEDOSTATEČNĚ.

Čeština versus kritika[editovat zdroj]

Ta čeština je opravdu úděsná. Nechápu kde tito lidé berou tu drzost a troufalost takhle prznit rodný jazyk. Nicnémě ta kritika obsahu článku je na místě. Též jsem z některých proměnných spadlých z nebe poněkud vedle. Raději si to přečtu v anglické verzi....

Animations demonstrating Kepler's Second Law of Planetary Motion.[editovat zdroj]

There is an animated figure on the English version of this page which I made which the shows motion of planets orbiting with various eccentricities around a star and may be of use.

The animated gifs are individually viewable at

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Circular_orbit_of_planet_with_(eccentricty_of_0.0).gif https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ellipitical_orbit_of_planet_with_an_eccentricty_of_0.2.gif https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ellipitical_orbit_of_planet_with_an_eccentricty_of_0.5.gif https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ellipitical_orbit_of_planet_with_an_eccentricty_of_0.8.gif

The code to produce the table is here (see edit mode):

Orbits of planets with varying eccentricities. The red ray rotates at a constant angular velocity and with the same orbital time period as the planet, . S: Sun at the primary focus, C: Centre of ellipse, S': The secondary focus. In each case, the area of all sectors depicted is identical.
Low High
Planet orbiting the Sun in a circular orbit (e=0.0)
Planet orbiting the Sun in an orbit with e=0.5
Planet orbiting the Sun in an orbit with e=0.2
Planet orbiting the Sun in an orbit with e=0.8

--Mkwadee (diskuse) 20. 12. 2022, 17:38 (CET)Odpovědět