Diskuse:Kachna

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přesunout Kachna > Kachny[editovat zdroj]

Kachna a Kachny neni to same:

...tento clanek, jak ted je, micha dohromady vsechny tyto tri veci: Anatidae, Anatinae i Anas. Po prejmenovani bude tedy nutno par zmen:

  • prehodit to soucasne presmerovani "Kachny" (to bude tady)
  • ze soucasneho nazvu Kachna udelat naopak presmerovani na Anas, a ty pak asi zase prehodit mezi sebou, at tu mame radeji ceske nazvy
  • ze "Kachny" neni to same co "Kachna" zduraznit v obou clancich uz nazacatku pomoci {{Možná hledáte}} + plus zminku, ze jedno je rod, druhe podceled.
  • pak konecne vyzobat z obou clanku co plati pro rod a co pro podceled a copypastnout to tam, kam to opravdu patri.

--Franta Oashi 17. 9. 2009, 23:20 (UTC)

Nikoliv. "Kachna" se nerovná "Anas", kachna je všechno, čemu říkáme kachna. Čili článek "kachna" má své opodstatnění. Souhlasím s vámi, že místo rediru "kachny" by bylo vhodné udělat zvláštní článek pro Anatinae.--Ben Skála 18. 9. 2009, 14:02 (UTC)
Jestli to mam chapat tak, ze budeme mit 3 pojmy pro ruzne urovne taxonomie + navic jeden obecny pojem (neco jako hosporarstvi z babiccina dvorecku + prehled pojmu pro zakladni skoly ;), tak ja nejsem proti, ba spise primo pro! Ted mi jde hlavne o procisteni taxonomickych zmatku. Diky. --Franta Oashi 18. 9. 2009, 19:43 (UTC)

Ovsem na rozstipani momentalniho stavu do ucelenych a strucnych prave 4 clanku se rozhodne necitim... Asi tomu tematu rozumite vice? Z meho pohledu "studenta" mi ted vadi ty neujasnene nazvy a redirecty. Pro zacatek tedy alespon toto, prosim... --Franta Oashi 18. 9. 2009, 19:43 (UTC)