Diskuse:Ježíš je normální!

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Mario7 v tématu „NPOV

NPOV[editovat zdroj]

Na světě existuje 584 milionů charismatických křesťanů, což je 27% všech křesťanů. Článek se zaměřuje na hodnocení projevů uctívání v charismatických kruzích, místo aby popsal o čem je dokument.

Zejména mám problém s větou: "v němž se způsob religiozity a bohoslužby z pohledu neznalého člověka". Neznalý člověk se na to může dívat více pohledy a zde autory vypíchl jen jeden z mnoha a to, že se

... redukuje na ukázky toho, že se Ježíš "chválí zvednutýma rukama a ztrátou kontroly nad svým chováním".

Těch projevů je tam mnohem víc: smích, uvolněnost, úsměv, tančení atd...

Dále informace o tom, že se to tak nezasvěcenému jeví, může ve čtenáři vyvolat dojem, že tomu tak skutečně je - myslím tu ztrátu kontroly. To však je sporné. Důkaz je kde? Víme jen to, že věřící se oddává činnosti, která je mu příjemná.

Navrhuji přepsat to přibližně takto:

Autorka se setkala se svými bývalými spolužáky, které znala z církve Hnutí víry. Diskutovali spolu o tom zda je možné dítě manipulovat během náboženské výuky v této církvi. V dokumentu dále vystupují další osoby, kteří popisují svoji osobní zkušenost s křesťanskou vírou v této církvi. Dále je zachycen jejich způsob evangelizace na veřejnosti, vyučování dětem a kázání.

(Mravenec24 (diskuse) 16. 11. 2018, 20:53 (CET))Odpovědět

Celá ta nezdrojovaná věta „v němž se způsob religiozity a bohoslužby z pohledu neznalého člověka redukuje na ukázky toho, že se Ježíš „chválí zvednutýma rukama a ztrátou kontroly nad svým chováním““ je POV. Pakliže by tento pohled vycházel z nějaké relevantní kritiky/recenze, bylo by to něco jiného. Větu tedy odstraňuji, společně se šablonou. --Mario7 (diskuse) 15. 2. 2023, 05:11 (CET)Odpovědět