Diskuse:Jeřáb oskeruše

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Viděl bych to na přesun na Jeřáb oskeruše, ale je to spíš pro nějakého biologa. --Igst 10:41, 21. 5. 2006 (UTC)


- ad účinky semen: text, ze kterého jsem čerpal je pod licencí, psal jsem autorovi o povolení použít dané info
- úpravy článku: ve wikipedii právě začínám, navíc je tento článek úkolem do školy - takže toho asi žádám moc, ale pokud budete mít nějaké připomínky k článku , napište je do diskuze (tedy neupravujte přímo článek) a já článek na jejich základě upravím - vím, že je wiki je o svobodném upravování článků, takže si tohle nemůžu nijak vynutit, ale byl bych rád, kdybyste mi v tomto alespoň do 5.3. vyhověli --Onmo 02:29, 1. 4. 2007 (UTC)



Zdravim,

stránky perfektně zpracované, ale bylo by supr uvádět zdroje z nichž se čerpá. Hodnota příspěvků pak stoupne o "1000"%. Proč? Protože je možno dohledat, kde v citaci mohla nastat chyba, kdo se tomu věnoval, protože ať chceme nebo nechceme jiná informační hodnota odborníka, praktika, vědce, studenta ze střední, vysoké školy nebo Franty a Majdalenky z Dolní Lhoty, kteří sbírají plody na marmeládu nebo alkohol. Dál například není jasné u dimenzí stromu, kde a jak byla tloušťka stromu měřena. Tlouťka se totiž měří různě. Lesníci měří v 1.30 m, dendrologové na patě kmene (jak vysoko, to není definované). Rozdíl mezi dvěma měřeními různými měření při měření 1 člověkem - týmem lidí může být až klidně 1 m.

P.S. Nešlo by prosím také spravit link na KUBÁT, Karel. Jeřáb oskeruše (Sorbus domestica L.) v sz. Čechách [online]. Katedra biologie PřF UJEP, [cit. 2008-07-17]. Dostupné online. (česky) ve spodní části.

Mějte se fajn

HV

Ahoj, Karlova oskeruše je už pár let suchá..odobně jsem tam byl. Bohužel ji ještě nevyřadili z databáze chráněných stromů