Diskuse:Jazyková situace na Ukrajině

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Jvs

Zdravím,

článek absolutně nevyhovuje obsahovým ani formálním požadavkům encyklopedie. Odstavec Historie problému má strukturu nahodilých roků a událostí, které nejsou nijak logicky provázány a jejichž výpovědní hodnota je přinejmenším pochybná. Jsou v něm obsaženy citáty vytržené z kontextu (car Alexej nemohl zakazovat ukrajinštinu, protože v roce 1667 ještě neexistovala apod.), nepravdivé informace (rusko žádnou válku ani lingvocidu proti ukrajinštině nevedlo, jde o propagandistický prvek z ukrajinského nacionálního diskursu, apod.), zmatenou přehršli údajů o procesu přijímání zákonů na Ukrajině, který českému čtenáři nic neřekne, off-topic odkazy (jakou spojitost má film Jeden v poli voják s lingvistikou je pro mne záhadou) a všechno v článku je vystavěno tak, aby zobrazovalo verzi propagandisty a ne historická a lingvistická fakta. V článku se nachází seriózní stylistické i gramatické chyby, které obecně snižují jeho kvalitu a důvěryhodnost.

Při tomto všem není opravdu divu, že článek není náležitě ozdrojován (ani být nemůže).

Pokoušel jsem se vytvořit článek na dané téma znovu, s ohledem na lingvistiku a historii, článek byl však ihned vrácen do původní podoby s tím, že bych neměl přepisovat již existující články. Osobně si myslím, že článek v té podobě, v jaké se nachází teď, není možné zachránit a je potřeba jej napsat znovu - stručněji, jasněji, spolu se zdroji. Když jsem to však udělal, byly mé změny vráceny zpět. Lze tedy na wikipedii nějakým způsobem "vyměnit" obsah článku? Jako ukrajinista rád článek napíšu znovu, ale editovat postupně stávající obsah je pro mě ztracený čas, stejně by bylo nutné editovat takřka vše.

Děkuji,

--Hanaja04 (diskuse) 3. 1. 2020, 14:04 (CET)J. HanáčekOdpovědět

@Hanaja04: Dobrý den, kolega zřejmě změny dostatečně nezkontroloval. Vaše verze je na první pohled lepší a tak ji obnovuji. --Jvs 3. 1. 2020, 14:37 (CET)Odpovědět