Diskuse:Jan Adam z Questenberka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Stránka je dokončena a otevřená k editaci resp. úpravám. Nejsem příznivcem irelevantního masového modrání ani červenání, pokud není na horizontu dostatek vhodných návazných dat. Zemanst 6. 12. 2009, 12:03 (UTC)

Dobrý den, článek je zajímavý a hezký. Doporučil bych pro zlepšení:

  • Změnit strukturu úvodu. Ty odstavečky o předcích Jana Adama musí do zvláštních článků - tady se vždy dělá jeden článek o jedné osobě.
  • Celkově je potřeba držet strukturu podle Wikipedie:Biografie. Není to dogma, ale případné odchylky musí být dobře odůvodněné.
  • Překlepy ("šelchtických"), kladení čárek (např. "Patrně nejvýznamnějším umělcem, který se podílel na vzniku jaroměřického souboru staveb byl Johan Lucas von Hildebrand" - chybí čárka po "staveb")
  • je dobře, že nemáte interní odkaz na každou blbost, ale na druhou stranu jasně encyklopedicky významná témata, jako je třeba právě Johan Lukas von Hildebrand (asi spíš s "k" v Lukas), by měla mít odkazy, i když budou červené. Je tak vidět, co Wikipedii chybí, a motivuje to k psaní dalších článků.
  • "n/Rokytnou" - tuhle dost nestandardní zkratku bych všude rozepisoval, odkaz na Jaroměřice stačí jeden někde v úvodu článku
  • JS Bach: Není jasné, co vlastně chcete říct. Mše h moll (nikoli Mše B-minor! - je to mimochodem jasně encyklopedicky významný hudební kus, zaslouží také odkaz) snad nebyla psána pro Jaroměřice!?
  • Torino je česky Turín
  • Dlouhé pomlčky, intervaly letopočtů bez mezer kolem pomlček, kulaté závorky. Namísto "(15.6.1708 - 14.1.1778]" v letopočtech manželky tedy má být (15. června 1708–14. ledna 1778)

Hodně úspěchů. Až to budete mít, ještě se prosím ozvěte, rád si to přečtu.--Ioannes Pragensis 6. 12. 2009, 17:32 (UTC)

Rekonstrukce podle připomínek, které byly akceptovány v plném rozsahu. Zemanst 14. 12. 2009, 09:06 (UTC)

Dobrý den, článek prokoukl a pomalu míří ke stříbrné hvězdičce. Teď by ještě chtělo doplnit (pokud je to známo) něco o narození JA, kde se narodil a kdo byla jeho matka. Dále kdy dostal ten úřad v Brně (aby bylo jasné, odkdy ustaly jeho kulturní aktivity). Také zda měl děti s druhou manželkou. Díky za hezký text,--Ioannes Pragensis 16. 12. 2009, 11:41 (UTC)

Oceňuji vaše účast na úpravách. Náměty prověřím, něco z toho je známo, něco se asi těžko dohledá. Ale pokusím se. Zemanst 16. 12. 2009, 18:36 (UTC)
Včlenil jsem doporučené (doložitelné) doplňky a vložil historickou mapu s patrným souvislostmi na popisované památky. Zemanst 18. 12. 2009, 10:53 (UTC)