Diskuse:Jack Kerouac

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele KEATO v tématu „návrh na doplnění

jack kerouack...jeden z nejlepších autorů románů o době, ve které se žila generace mladých rebelů...jeho dílo Na cestě ukazuje svět očima mladého jedince jenž kouká, dá se řícz, z povzdálí, na přítele, který bohémský život narosto užívá...možná málo vím o době ve které Kerouack žil, ve které psal, ale vím, že ta doba dala světu moc...Kerouack dal světu moc....i mě dal moc..po přečtení Na cestě se mi život malinko změnil. Je to tím, že člověk zjistí, že užívat života je třeba, protže nikdo z nás nemůže vědět, co ho potká ráno, když výjde před dům....

důvody alkoholismu?[editovat zdroj]

formulace, že "Po vydání románu Na cestě se stal finančně zajištěným a slavným, což u něj nakonec vedlo k alkoholismu" podle mě neodpovídá skutečnosti. Domnívám se, že na jeho alkoholismus měl mnohem větší vliv nevázaný styl života a společnost ve které se pohyboval. Nezanedbatelný vliv měli i jeho myšlenky o marnosti života, které jsou patrné např. v Dharmových tulácích.

Fonetická výslovnost[editovat zdroj]

Na anglické wikipedii je výslovnost "/ˈkɛruːæk/ or /ˈkɛrɵæk/" na české [ˈkɛɹəwæk] což je Kerrwek? To na EN se mi zdá lepší, obě formy. (Curtis (diskuse) 23. 10. 2012, 09:14 (UTC)).


návrh na doplnění[editovat zdroj]

Myslím, že je uvedena nepřesnost ohledně první svatby - ta se konala den před jeho propuštěním. Dále v přehledu ani v textu není uvedena jeho třetí (poslední) manželka Stella Sampas. Prosím "vele autora" o případné doplnění. Děkuji a zdravím. JK 62.240.191.179 2. 8. 2013, 12:25 (UTC)

Jako 3. manželka je uvedená Joyce Glassmanová. KEATO.ER.CZ (diskuse) 12. 3. 2022, 14:40 (CET)Odpovědět