Diskuse:Infrasauna

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
V článku je použit materiál (http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Infrasauna&oldid=4686593) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv pod licencí GFDL a CC BY-SA 3.0. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2009120710055891.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.

Jsem autor i majitel textu v článku Infrasauna.

Zavádějící[editovat zdroj]

Článek obsahuje zavádějící tvrzení. Například dlouhovlnné IČ záření se využívá jen v malém procentu infrasaun. Stejně tak tvrzení, že organismus není při 50 °C zatěžován, je velmi podezřelé. Celý ten článek mi přijde jako PR. Miraceti 1. 4. 2014, 10:14 (UTC)

Skvěle potvrzuji názor[editovat zdroj]

Tento článek je slutečně celý PR včetně odkazů "hurá máme odkaz z wiki". Článek nemluví pravdu. Infrasauna je nesprávně zvolené slovo. Prohřívací kabina atp.jsou správné názvosloví.

Vliv na zdraví: Infrasauny prohřívají tělo a prokrvují organismus. Saunování posiluje imunitní systém a včem?????, uvolňuje dýchací cesty a včem ????, vylepšuje nespavost jééé a jak to dělá????, akné?????, ekzém????, bolesti v krku opravdu co na to lékaři???? a onemocnění uší opravdu????.Podporuje elasticitu kůže a odstraňuje odumřelé buňky a nečistoty z kůže. To možná, ale tak klasická sauna.

Princip infrasauny

V infračervené kabině probíhá saunování na principu emise infračerveného záření kde se vzalo???? pomocí speciálních keramických zářičů. Infračervené záření proniká hluboko do svalové tkáně a prohřívá ji neříkejte a jak se tak stane????. Intenzivní pocení se uskutečňuje už při teplotě kolem 50 °C - ano pokud vypiji 2 litry vody před pobytem proč ne. Lidský organismus není nijak zatěžován. Tak to mu věřím to je skutečně pravda.

Během pobývání v kabině se dýchá vzduch s teplotou od dvaceti do 55 °C.

Vyzařované teplo se z osmdesáti až devadesáti procent vstřebá do lidského těla. To je skutečně názor, ale ne wikipedický.

Do prostoru kabiny se dostane jenom zbytek tepla, což umožňuje dýchání vzduchu v kabině o teplotě 20 až 55°C.

Hlavní zdravotní výhodou infrasauny je to, že ji smějí používat: alergici astmatici kardiaci lidé s problémy s krevním tlakem Ano to bych potvrdil, protože zima respektive pokojová teplota skutečně nemůže nikomu ublížit. Ono deklarovaných 50st je totiž u stropu infrakabin, takže na lavici je příjemných 3Ost.

Dále umí infrasauna uvolnit namožené svaly a uleví od bolesti zad.Úleva přichází také při ztuhlosti kloubů, výronu kotníku. Díky infrasauně se snadněji vyplavují toxické látky z těla a ovlivňuje se také redukce váhy. Pomáhá k načerpání nové energie, vylepší psychiku, zbavuje únavy a ovlivňuje i lepší hojení poranění, popálenin a ekzémů.

Všechny tyto vymoženosti zvládne horká lázeň třeba doma ve vaně.