Diskuse:IPad

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Isametry v tématu „Sloučení sekcí „Modely“ a „Parametry“

Dnes mě napadlo podívat se, jestli už na Wikipedii existuje stránka o iPadu. Takže jsem ji našel a rovnou jsem opravil pár nepřesností. :-) Na dvě místa jsem umístil šablonu {{Chybí zdroj}}. V obou případech se mluví o Tablet PC, v prvním případě je za něj iPad označen (ne sice doslova, ale odkaz na Tablet PC vede), ve druhém případě je s ním přímo porovnáván (a to pouze na jednu stranu – co je u iPadu horší). Podle mě tato část nemá na Wikipedii co dělat. A když už by tu měla být, tak objektivnější. Chtěl bych například vidět netbook, který má CD mechaniku a 640 GB disk… Tolik můj názor, co na to vy? --Melebius 6. 4. 2010, 20:02 (UTC)

CD/DVD je u netbooků opravdu hloupost, smazal jsem to. --Hidalgo944 3. 10. 2010, 16:00 (UTC)
Je fakt, že seznam toho, co iPad nemá, působí podivně, ale iPad je někdy kritizován právě například pro absenci běžných portů - HDMI, RJ45, USB, ... Možná bych vzal současnou sekci "co iPad nemá" a po opravení chyb přesunul pod "kritika" nebo něco podobného. Prvák 29. 5. 2010, 22:06 (UTC)
Jistě, chtělo by to trochu objektivněji říct, že mu chybí to, to, to, ale přitom se prodává velmi dobře i na úkor netbooků (zdroje se dají dohledat). Já bych se k tomu dostal nejdřív v červenci, takže pokud máš chuť, můžeš se do toho pustit (to platí i pro kohokoliv jiného). --Melebius 30. 5. 2010, 09:45 (UTC)
Zdravím. Několik uživatelů nebo anonymů se už pokusili kritickou část celou a bez náhrady odmazat. Já nejsem žádný Apple-bijec, ale mám zájem se dobrat k nějaké obstojné a objektivní části článku, která zmíní, že iPadu oproti jiným podobným (a často mnohem levnějším) zařízením chybí řada vlastností a není tak „otevřený“ ale naopak vázaný na firmu Apple, iTunes atd. Neustálým mazáním (imho cenzurováním) jeho kritiky a následným revertováním k tomu cesta nevede. Navíc, jsou mazány i zmínky o redukci do systémového konektoru, což podle mě je ke škodě článku – ta informace by tam měla být. --Hidalgo944 3. 10. 2010, 16:00 (UTC)
Jak jsem již psal, docela mi vadí psát jenom seznam věcí, které iPad nemá, ale samozřejmě by bylo vhodné uvést, že je porovnáván s netbooky a má podobnou cílovku, ale oproti netbookům se liší tím a tím (ne jen postrádá to a to). Pokud si dáš s něčím takovým práci, já budu jen rád. --Melebius 3. 10. 2010, 19:09 (UTC)

Pokud tam tuto sekci opravdu chcete a chcete porovnávat naprosto jiné druhy zařízení (notebook s iPadem), přepracujte ji prosím do normálního textu s uvedením zdrojů nebo alespoň uveďte, v čem je iPad naopak oproti uvedeným zařízením lepší (například dotykový IPS display, nižší hmotnost, absence fyzické klávesnice, synchronizace s iTunes, operační systém…). Díky. --Jakub Onderka 4. 10. 2010, 05:36 (UTC)

Prozatím jsem to vyřešil vložením šablony {{NPOV}} nad problematickou sekci. Zároveň jsem vrátil šablonu {{chybí zdroj}} k větě, která tuto část uvozuje, protože použitá „reference“ k ničemu neodkazovala a vypadala mnohem spíš jako vlastní výzkum. Ale je to nouzovka. Mnohem víc bych uvítal, kdyby někdo zpracoval tu sekci do vět. Nějaké náměty už napsal Jakub. Zkusím si na to trochu času najít, ale nic neslibuju. --Melebius 10. 10. 2010, 14:27 (UTC)
Určitě mi výčet věcí které iPad nemá ve srovnání s netbookem pomohl představit si co je to za přístroj. Co je netbook vím. Neberu to jako kritiku, ale jako srovnávací popis. Věci které naopak má bych jako čtenář rád znal, ale opět pouze jako popis, proto bych určitě neuváděl, že absence fyzické klávesnice je lepší. Také nepovažuji za přednost synchronizaci s iTunes a nejsem schopen posoudit operační systém... Pokud zde budou popsány věci které iPad má ve srovnání s netbookem, také snad lépe pochopím kčemu vlastně je... Zatím mi přijde jako přerostlý telefon, který netelefonuje (nebo možná jo), mixnutý s MP4kou... Zřejmě bych ho za muj netbook nevyměnil... --Kaufi 29. 11. 2010, 20:22 (UTC)

to srovnání s PC je mimo na trhu jsou i systémy s androidem. Stálo by ipad uvést jako PostPC device to znamená zařízení které umí část věcí jako počítač, ale má svá specifická uplatnění.

Ten zápis o ipadu vypadá podivně smazal bych jeho srovnání napsal bych jen to že narozdíl od počítačů na platformě windous ipad obsahuje jen jediný proprietární port, k tomuto portu lze v limitované míře připojit za pomocí redukce některá další běžná zařízeni. (redukce nejsou součástí balení ipadu). Ipad marketingově řazen do segmentu PostPC device, Jeho konktivita se snaží být řešena pomocí další služby Applu i Cloud.

Sloučení sekcí „Modely“ a „Parametry“[editovat zdroj]

Osobně nevidím důvod, aby výčet modelů a technické parametry byly dvě kapitoly. Sloučil bych obojí do jedné sekce, po vzoru anglického článku, a to následovně:

  • tabulka slouží zároveň jako výčet modelů i přehled parametrů,
  • rozdělení do tabulek ne podle zastaralosti, ale podle řad (iPad, Mini, Air, Pro),
  • a stáří vyznačit jen barevně (současný → podporovaný → zastaralý).
  • co model, to sloupek
  • co parametr, to řádek.

Názory? --Isametry (diskuse) 1. 2. 2022, 16:19 (CET)Odpovědět