Diskuse:Hvězdokupa

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Hloupost,podívejte se do jakékoli učebnice astrofyziky a všude najdete název Hvězdokupy,nikoli Hvězdokupa.A to nejen z hlediska estetického,ale když porovnáte oba články,tak ten první (Hvězdokupa) je nesmírně krátký a zdaleka nepopisuje celou problematiku,jako můj článek.Smazat článek s názvem Hvězdokupa,neboť jde jen o pouhý pahýl.
(Bez podpisu 16:21, 10. 6. 2006 Ricky)

Na Vaši námitku najdete odpověd na Wikipedie:Název článku#Dávejte přednost jednotnému číslu. --Luděk 14:25, 10. 6. 2006 (UTC)

Ale ano,to jsem již četl,ale z estetického hlediska je to v tomhle případě nevhodné,to musíte uznat.Ale,dělejte,jak myslíte,chci jen přispívat,ne se hádat.Ricky 14:36, 10. 6. 2006 (UTC)

Ale on třeba Josip Kleczek to ve své knize Velká encyklopedie vesmíru uvádí také pod heslem hvězdokupa. Mrkněte se tam na stranu 172. --Luděk 14:41, 10. 6. 2006 (UTC)

Ano,tuším,že pracuje ve Slunečním oddělení,ale moc o něm nevím,spolupracuji se stelárním odd.Tak tedy oba články slučte.Jinka prvotní pahýl obsahuje jen zákl. poznatky,které mám v textu také uvedené,ale tuhle zajímavost bych tam přidal: "Příkladem je kulová hvězdokupa M13 v souhvězdí Herkula."