Diskuse:Humphry Repton

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nesmysly a nepřesnosti protože např.:

  • V období soupeření dvou architektonických směrů řekl: " Já se nezavazuji následovat buď pana Le Notre, nebo pana Browna, ale vybírám krásy z obou stylů k tomu, abych přijal tak velkou část velkolepé minulosti, která by odpovídala paláci, a tak velkou část přitažlivosti nového stylu, jak si vyžadují vnady přírodní krajiny. Každý má svoji správnou situaci, a dobrý vkus udělá módu prospěšnou při zdravém rozumu."
  • „…Ale Repton byl také praktický muž. Oceňoval princip užitečnosti. On, jako jeho americký následník, Olmsted, měl nepochopení pro design, který neposkytuje adekvátně a upřímně prosté potřeby pro lidský život. …“(John Nolen, Cambridge, Mass, červen, 1907), Frederick Law Olmsted.
  • „…Reptonův nejstálejší příspěvek k jeho umění, se nalézá ne v jeho pracích zahradní architektury, ale v jeho spisech v tomto oboru. Žádný z jeho předchůdců ani následníků, přestože zde byli muži rovnajícího se géniem i zkušeností, nevyslovili tak podstatné množství zásadních pravidel tvorby v oboru zahradní architektury. To je výsledek částečně jeho touhy nastálo pozvednout svou vybranou profesi na vyšší úroveň, a částečně jeho systematických metod práce, která mu to umožnila. Dokonce i uprostřed velmi aktivní praxe, připravovat materiál na publikaci. Repton mluví o svých spisech jako o "pozorování inklinujícímu k tomu, aby ustanovilo pevné principy v umění zahradní architektury. …“(John Nolen, Cambridge, Mass, červen, 1907, zahradní architekt, ) Byl tím, kdo začal používat název Landscape gardening a vyznačil hranice zahradní architektury.
  • Terasy nebyly nějaké "květinové terasy" ale terasy,jako terénní ale nejčastěji stavební úpravy, velké, vysoké, rozlehlé plochy před domy ve svahu, které zvětšovaly užitnou plochu kolem domu, zejména v létě při společenských událostech, proto je zachovával. Byl ve všem velice praktický. Nejde tedy o metrové terásky v zahrádkářské osadě, ještě ke všemu s nepraktickými květinovými výsadbami, které toleroval jen ve speciálních květinových zahradách, nebo v zachovaných formálních částech parků.
  • Doporučuji ponechat Humphry Repton (21. dubna 1752, Bury St. Edmunds, Suffolk, Anglie - 24. března 1818, Aylsham, Norfolk, Anglie) byl anglický zahradní architekt. Repton byl nástupcem Lancelota "Capability" Browna. Zbytek, mimo externích odkazů, zcela vymazat.--I.Sáček, senior 31. 7. 2011, 13:31 (UTC)