Diskuse:Hrastovlje

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Kdo nebo co mi tvrdošíjně přepisuje slovo středověký na středostavovský? Je tu drobný rozdíl... :-((--Bibliofil 09:57, 22. 8. 2006 (UTC)

A jméno Janezův prosím neprznit na Janzeův...--Bibliofil 10:02, 22. 8. 2006 (UTC)

...výjevy ze života člověka. Hm, to je myšlenka! Má tam být ...výjevy ze života středověkého člověka. Nebo snad někdo z vás seje?

Co máte proti vylíčení atmosféry kostela a jeho srovnání s českými? Podobné fresky se u nás opravdu nevidí.

To mám pořád všechno přepisovat dokola, až unavím toho druhého? Jestli je to princip Wikipedie, tak mi to řekněte. Asi mi to nedocvaklo... --Bibliofil 10:34, 22. 8. 2006 (UTC)

Sorry, ono střed. se dá těžko poznat :-(. Toho středověkého doplním, nicméně, srovnání s českými kostely je nelogické, protože to je českocentrismus. Některé pasáže se prostě do wiki nehodily, tak sem je odstranil; takhle by postupoval každý. Samozřejmě, editační válka (přepisovat dokola, až unavím toho druhého) princip Wikipedie není, lepší je o článku podiskutovat a pak uložit jednu verzi. --Aktron 15:59, 22. 8. 2006 (UTC)
Vzhledem k tomu, že se jedná o heslo v češtině, vycházel jsem z toho, že jej budou číst čeští uživatelé. Proto to srovnání s českými kostely. Mnoho lidí si dnes totiž vůbec neuvědomuje, že interiéry rom. a střed. kostelů nebyly vůbec tak holé, jak je známe z dneška. Naopak. A kostel v Hrastovlje je krásným příkladem a navíc se u nás podobný nenachází. Proto to srovnání. Nevidím v tom nic českocentrického (omlouvám se, ale to je stupidní termín :-).
škoda též, že vadil odstaveček o přiblížení atmosféry místa.
odkaz na Bergmannův film Sedmá pečeť jsem použil, abych pak mohl vytvořit další heslo o Bergmannovi (nebo prolinkovat). Navíc on ztvárnil v závěrečné scéně tohoto filmu tanec smrti tak skvěle, že dnes patří do zlatého fondu svět. kinematografie a k základnímu kult. přehledu.
po "probrání" odstavce o tanci smrti jej asi vytvořím jako zvláštní heslo a připojím některé obrázky...--Bibliofil 11:15, 23. 8. 2006 (UTC)