Diskuse:Hornické muzeum Landek Park

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Co je největší hornické muzeum v ČR?[editovat zdroj]

Milý Ragimiri, náhodou jsem zjistil, že máme jeden podobný zájem, a to jsou ("naše") hornická muzea. Jenže - jak zjistíš na jejich oficiálních internetových stránkách zde a zde, obě se chlubí tím, že jsou největší hornická muzea v ČR. Budeme jejich vylučující se tvrzení podporovat, nebo je rozsoudíme? A jakým způsobem? (článek o Hornickém muzeu Příbram ještě nemám napsaný, pokračuju zatím s jinými články o Příbrami) Okino 17:43, 30. 1. 2007 (UTC)

Soudit je nebudeme, ale napsal jsem jim mail a uvidíme, co odpoví. Dvě skutečně být nemohou. :) --Ragimiri 23:11, 30. 1. 2007 (UTC)
První reagovala Příbram. :) --Ragimiri 22:13, 31. 1. 2007 (UTC)

Vážený pane Mižoch, jedním z hlavních kritérií posuzování rozsahu muzeí je expoziční nabídka (počet stálých expozic) a rozsah areálu na povrchu i v podzemí, přístupného veřejnosti. Pokud si nalistujete materiál s názvem Statistika kultury 2005(nyní se zpracovává tento materiál za rok 2006) vyhotovený Národním informačním a poradenským střediskem pro kulturu v roce 2006 (www.nipos-mk.cz), můžete si na straně 78 přečíst, že Hornické muzeum Příbram bylo se 47 stálými expozicemi na 1. místě mezi všemi muzei ČR, Hornické muzeum OKD v Petřkovicích zaujímalo 3. místo s 34 stálými expozicemi. Rozsah přístupných areálů je uveden na našich www. stánkách, lépe však bude, když k nám někdy zavítáte. Prohlídka všech areálů v Příbrami a v pobočkách Vám zabere minimálně dva dny. Těšíme se na Vaši návštěvu.

S pozdravem Zdař Bůh Dr. J. Velfl

Nojo, doktor Velfl není žádný béčko :-) 1:0 pro Příbram, čeká se na výkop z druhé strany :-) Okino 22:31, 31. 1. 2007 (UTC)

Uvidíme, co Ostrava. Impérium (přece) vrací úder. :D --Ragimiri 22:48, 31. 1. 2007 (UTC)
Impérium odpovědělo. :) --Ragimiri 20:02, 6. 2. 2007 (UTC)

Vážený pane Mižochu, můžu pouze za náš říct, že se náš areál nachází na cca 10 ha a tudíž je největším uceleným muzeem v ČR. Navíc jsme podnikové muzeum, tudíž jsme zároveň největší podnikové muzeum v ČR. Obě dvě muzea mají co nabídnout a myslím si, že nic nebrání tom, abyste nás navštívil a poznal naše krásy a seznámil se s hornicko historií. Těšíme se na Vás a jsem s pozdravem "Zdař Bůh"

Katka Kotasová, DiS. referent marketingu

S dovolením - je někomu jasné, co to znamená ucelené muzeum? Okino 20:53, 6. 2. 2007 (UTC)

No, je to jako VŠB a OU. VŠB má všechny baráky v jednom areálu v Porubě, kdežto OU má svoje budovy rozesety na různých místech. Tak asi tak nějak. Ostravské muzeum má skutečně jeden velký celistvý areál pod Landekem, kdežto v Příbrami je zřejmě těch expozic více na různých místech. --Ragimiri 22:05, 6. 2. 2007 (UTC)
To skutečně je, ale nevím, jestli by tedy neměla být přesnější definice v článku. Celistvé muzeum mi přijde trochu jako ... (pardon) ;-) A ucelené muzeum je bohužel podobné. Lepší by bylo něco jako - Areál Hornického muzea v Porubě má rozlohu ??? hektarů, což z něj dělá největší celistvý/souvislý muzejní areál v celé České republice. Anebo aspoň - Je to největší muzeum v České republice podle rozlohy svého areálu., ale to už není přesné. Okino 22:48, 6. 2. 2007 (UTC)