Diskuse:Horka (Görlitz)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Navrhoval bych dát článek pod můj původně zvolený název Horka (Sasko). Sice existuje v Sasku i Horka jako název městské části, ale ta je daleko méně významná, o čemž svědčí i to, že nemá stránku ani na německé wikipedii. --Tchoř 19. 12. 2008, 12:00 (UTC)


Nevím, co má společného vlak či lokomotiva (tak by pravděpodobně obrázek i zamýšlen) s Horkou. Není ani poznat kde to je. Vyfocené to může být kdekoliv. Na německé wiki také by obrázek použit k popisu lokomotivy a železniční trati, ne vesnice. Viz [1], následně někdo usoudil, že lokomotiva něco říká o vesnici.--Mirek256 21. 12. 2008, 06:44 (UTC)

Obrázek jsem k článku přidal jednak proto, že Horka je železniční uzel (koleje do pěti směrů, viz mapa) a předpokládám, že u poměrně malé obce hrála v takovém případě železnice značnou roli (zejména v historii, ale i dnes), jednak proto, že je na něm zachycena i okolní příroda (pravda, ne mnoho, ale je), ale i proto, že lepší fotografii k Horce nemám. Až někdo vyfotí nádraží a někdo panorama, tak na tuto fotku místo nezbyde, protože ty nové fotky budou Horku vystihovat lépe. Ale i u téhle fotky věřím, že článek smysluplně doplňuje. Znalec přírody z vegetace okolo tratě může učinit nějaké závěry o charakteru okolní přírody obecně, znalec železnic leccos odvodí jak z pohledu na koleje, tak z použité lokomotivy. Úplně kdekoliv to pochopitelně být vyfoceno nemůže, ta lokomotiva jezdí s daným nákladem jen některé tratě, jinde vypadá příroda jinak, hodně tratí je elektrifikovaných, jen některé vedou západovýchodně atp. S tím, že se fotografie hodí spíš k popisu trati souhlasím, ale s tím, že nevypovídá nic o Horce, s tím ne.--Tchoř 21. 12. 2008, 11:30 (UTC)