Diskuse:Hagioterapie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele PavelTom v tématu „Metodologický a/teismus

Článek zajímavý, ale jakou souvislost mají ony obrázky? Pochopil bych jeden ilustrativní, ale takhle je to dost navíc.--Fafrin 3. 9. 2011, 14:28 (UTC)

Metodologický a/teismus[editovat zdroj]

Tato část je zmatená a tvrzení že tradiční existenciální psychologie postuluje životní nesmyslnost a tragičnost je zcela mimo mísu. To postuluje Camus a Sartre, nikoliv však Frankl, Lukasová nebo Langle. Ti tvrdí pravý opak. Zbytek se mi prostě nezdá a podle tohodle fatálního omylu to musel psát někdo kdo o tom moc neví. Nejsem schopen dohledat relevantní zdroje, proto prosím aby to dal do pořádku někdo kdo může, jelikož v této podobě to nemůže existovat. Jestli zbytek je tak, jak je předkládáno je nutno to kvalitně odzdrojovat. -Duff (diskuse) 27. 5. 2012, 22:40 (UTC)

Existenciální psychologie, resp. psychoterapie, není pouze logoterapie Frankla a spol., takže bylo upřesněno i ozdrojováno. Nebylo formulováno zcela konkrétně, ale mluvit o fatálním omylu je nonsens. Teorie směru byla rozpracována hlavně jeho zakladatelem a je samozřejmě uvedena v jím uveřejněných článcích, ale i v dalších pracích, které zkoumají účinnost metody, ty na stránce uvedeny jsou. Chápu-li to dobře, není cílem wiki hesla zkoumat metodu samu, ale informovat o její existenci, takže teoretické předpoklady je asi nejlepší diskutovat s jejím autorem. Ale protože metodu znám v praktickém provedení, i z teoretického studia, mohu ještě nějak přispět k upřesnění čehokoli? Bildo (diskuse) 29. 5. 2012, 22:24 (UTC)

Metodologický teismus, nebo ateismus - v tom je rozpor. (A v tom odstavci se píše oboje.) Tak jak to s tím teda je? PavelTom (diskuse) 6. 3. 2022, 13:50 (CET)Odpovědět