Diskuse:Gymnázium F. X. Šaldy

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vznik stránky[editovat zdroj]

Tato wiki stránka vzniká jako projekt studentů informatiky na GFXŠ. --David Mudrák 07:08, 23. 10. 2007 (UTC)

Jo to je hezké, nemohl by jim někdo vysvětlit, že nepoužíváním náhledu znepřehleďnují poslední změny? Pracovalo by se všem lépe--Horst 10:40, 23. 10. 2007 (UTC)

Náhled samozřejmě používáme. Problém je, že stránku najednou upravuje cca sedm autorských týmů a tím pádem se během jedné vyučovací hodiny objeví hned několik posledních změn z jedné IP adresy školy. Není to tedy tak, že bychom ukládali každých pět minut (tedy - většinou to tak není). Snažíme se udržovat historii pokud možno přehlednou, ale ve vícero týmech je to obtížnější. --David Mudrák 11:53, 24. 10. 2007 (UTC)

Já bych ještě připoměl pravidlo wikipedie:co Wikipedie není a kritéria wikipedie:významnost a wikipedie:ověřitelnost. Například odkazy na interní akce tu nemají co dělat. Navíc chybí nějaké odkazy na zdroje informací o škole, nesvázané s tou školou. Matematický maraton je IMHO mimo tu školu nevýznamný. Co ten fotbalista Polák - jsou o něm nějaké netriviální informace (články v novinách?), totéž letní tábor a další. --Postrach 10:48, 23. 10. 2007 (UTC)

Použité zdroje informací zkusíme doplnit. U akcí jsme cíleně volili takové, které hranice školy překračují (interních akcí je mnohem víc). Matematický maraton vedl k zápisu do Guinessovy knihy rekrodů, pročež se domnívám, že hranice školy překračuje. U absolventů předpokládáme vznik samostatných stránek, proto uvádíme pouze stručný popis s odkazem. Díky za tipy --David Mudrák 11:56, 24. 10. 2007 (UTC

Co to je člen Akademie věd České republiky? Akademie je sdružení badatelských ústavů, a instituci členství nezná. Člověk může být nanejvýš zaměstnancem AV.

Dejte tedy k němu prosím odkaz na ISBN patřičného vydání a stranu té knihy, kde je zapsán. Podobně i další akce, které jsou významné, by měly mít nějaký externí zdroj o své významnosti (článek v novinách nebo knize, web nějakého většího časopisu). --Postrach 12:39, 24. 10. 2007 (UTC)

Literatura, ze které se prozatím čerpalo, nemá přiřazeno ISBN. Nicméně citace je uvedena v normovaném formátu dle ČSN ISO 690. Čísla stránek doplníme. Rovněž tak v následujícím týdnu či dvou dodáme odkazy na externí zdroje, které by měly významnost uvedených aktivit doložit. Tak jako tak děkujeme za cenný feedback. --David Mudrák 18:31, 26. 10. 2007 (UTC)

Výsledky a uplatnění absolventů[editovat zdroj]

"(...) hlásilo na VŠ 121 studentů. Z toho 11,73% úspěšně." Tak mizivá úspěšnost je doufám nějaký nesmysl? Navrhuju buď sekci úplně smazat nebo dodat správná a aktuálnější data, jestli má někdo spolehlivý zdroj. Prot D 15. 3. 2010, 18:30 (UTC)