Přeskočit na obsah

Diskuse:Gottfried von Zebnitz

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Kdo je údajný vévoda ze Švamberka a především co znamená, že ve 20. století spojuje pokrevní linii s habsbursko-lotrinskou větví evropské vládnoucí dynastie Habsburků?? Měl-li proběhnout sňatek mezi členy rodů Gottfried von Zebnitz a Habsburg-Lothringen, tak bych o tom prosil dodat nějaký pramen (či aspoň literaturu) --Poko 17:00, 23. 1. 2007 (UTC)

Dobrý den, "údajný" vévoda ze Švamberka (jinak páni ze Švamberka - Bohuslav a Hynek) je rod žijící v 15. století, v dějinách jak je známe dnes o něm mnoho zmínek nenajdte, avšak co víme s jistotou je, že na Plzeňsku jsou zmiňováni Hynek a Jan Honavcové ze Švamberka a Bohuslav ze Švamberka držitelé Kokašic, Lomů a Čelive, tvrze Šebíkov a jistě i dalších nemovitostí v plzeňském kraji. Co se týče mé přibuznosti s evropskou větví Habsburg-Lothringen, je zcela jistě nezpochybnitelná. Popíši to v krátké posloupnosti mých příbuzných, ovšem protože bych chtěl z osobních důvodů zůstat v anonymitě, vynechám jména historicky nejbližších rodinných příslušníků. Matka mé babičky Marie Vaněčková měla sestru Rozálii Schromáždilovou (rozenou Vaněčkovou), která si vzala Hanse Shromazdila, který je přímým potomkem Karla I., posledního císaře habsbursko-lotrinské větve. V poslední době jsem se dále dozvěděl další informaci, že můj děd Otto, tedy manžel mé babičky je potomkem Marie Terezie, ovšem jeho předek byl levobočkem a jako takový nikdy nebyl uznán za legitimního nasledovníka a byl mu dán pouze hraběcí titul. Pokud se Vám zdají tyto důkazy nepřesvědčivé, nebo nedostačující, tak Vás bohužel musím zklamat a má anonymita je mi milejší než publicita na veřejné encyklopedii, a byl bych tudíž nucen uvedené informace smazat. Zároveň ale pokud jste uznal mé informace za průkazné, žádám Vás tedy o smazání jejich označení za zpochybnitelné. Děkuji a jsem s pozdravem

Děkuji Vám za odpověď. Dovolte mi, abych Vás upozornil na skutečnost, že ve Wikipedii mají být publikovány ověřitelné informace z nezávislých zdrojů a explicitně je vyloučeno zveřejňování výsledků výzkumů, primárních pramenů resp. vlastních teorií. Nezabýval jsem se nijak dopodrobna osudy tohoto rodu, ale nahlédnu-li do Ottova slovníku naučného a přečtu si tam, že jsou považováni za rod vymřelý, nezbývá mi než požádat Vás o dodání nezávislých publikovaných zdrojů k jeho novodobému trvání, jakož i ke sňatkům s habsbursko-lotrinskou dynastií. Nejste-li toho schopen či k tomu ochoten, bude tyto údaje vskutku nutné smazat. Děkuji. Švamberky pochopitelně znám, ale ten vévodský titul mi k nim nějak nesedí. S pozdravem --Poko 21:18, 12. 2. 2007 (UTC)
Dobrý den, děkuji za upozornění, uvedené informace jsem z výše zmíněných důvodů smazal. Co se týče pádných důkazů, tak bych se tu jistě mohl ohánět rodokmenem dlouhým jako zebra na přechodu, ale to je řešení, tak říkajíc po vzoru kanadských dřevorubců. Tuto stránku jsem nezaložil já, ale byl jsem na ni upozorněn a mám v plánu ji trochu rozšířit a dodat postupně odkaz na pár publikací a úplnou genealogii, což bude, jak doufám, dokazovat alespoň ty věci, které odkazují přímo na mně a zároveň jsou pro mne vhodné, aby dokázány byly. Přeji pěkný den, Adalbert Gottfried
Děkuji Vám za pochopení. Ohánění se rodokmenem by Vám nepomohlo ani kdybyste oním kanadským dřevorubcem byl :-), prostě pokud se nejedná o informaci ověřitelnou z nezávislé publikace, tak by se neměla na Wikipedii objevit. Z tohoto důvodu jsem nucen vás opětovně požádat o doplnění zdrojů k tvrzení o trvání rodu do současnosti, jakož i o jeho nadání hraběcím titulem. Vámi slíbenými odkazy na publikace bych rozhodně začal. Děkuji--Poko 00:27, 14. 2. 2007 (UTC)