Diskuse:Gianna Beretta Molla

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Kolegyně Lenka64 tvrdí, že odkázaný text od Wichterlové není nepřátelský. Obávám se, že nejen nemohu souhlasit, ale že ani dost dobře nechápu, jak je možné něco takového s vážnou tváří napsat. Jeho nepřátelská dikce a útočné obraty jsou zjevné. Šovinistická bomba od papeže, podřezala si větev, naprosté nerespektování pohledu konajícího při zavádějícím popisu děje... To není seriózní odmítavé stanovisko, ale útočný pamflet... --Cinik 21:57, 12. 12. 2007 (UTC)

Používáte silná slova. Autorka vámi předloženého článku vyjádřila odmítavé stanovisko k papežovu činu. Šovinismus ve smyslu přehnaného lpění na starých zásadách a názor, že si tím sama církev škodí (podřezaná větev) opravdu nepovažuji za útočné a nepřátelské, spíš za kritické zhodnocení. --Lenka64 22:39, 12. 12. 2007 (UTC)

Šovinismus je peiorativní termín, který v daném kontextu zjevně označuje, ženám nepřátelský či ženy utlačující postoj. Celý článek je nepřátelský: a) dikcí, b) neobjektivností, c) neomalenými formulacemi na hranici vulgarity. --Cinik 23:25, 12. 12. 2007 (UTC)

Nebudu se přít o malichernosti. Navrhuji to, co na vaší diskuzi: ponechat pouze "odmítavý postoj", do toho lze zahrnout všechny oponenty. --Lenka64 23:32, 12. 12. 2007 (UTC)

Osobně se mi takovýto příwtup, který ústí ve sterilizaci textu a potlačování přesnosti vůbec nelíbí. --Cinik 04:50, 13. 12. 2007 (UTC)

Kdo z nás,kteří jsme před takovým dilematem nikdy nestáli může s určitostí říct,jaké rozhodnutí bylo správné a které špatné??Církev rozhodně svatořečením Gianny neodsuzuje ty, kteří by se v její situaci rozhodli opačně.