Diskuse:Geometrický plán

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

" Geometrický plán bez měření je jako pojem nesmysl" - neměřický GP je ovšem zcela běžný

Dobrý den, děkuji za vaši připomínku. Jsme otevřená encyklopedie, tudíž i vy můžete chybu či nejasnost v článku opravit, samozřejmě musíte uvést zdroj informací viz Editujte s odvahou. Zdraví ♥ K123456 26. 3. 2011, 17:54 (UTC)

Tak předevšéím se tu do problematiky katastru pouští lidi, co o této věci nemají dostatečné vědomosti a praxi a uvádí tím v omyl, taková encyklopediie je naprosto k ničemu. Uvedené tvrzení není jen pouhá chyba, ale naprosto zcestné tvrzení, vyplývající z nulové praxe a absence patřičného vzdělání. Nemají příslušnou VŠ a pět let praxe po VŠ ve vyhotovování GP a následně získané oprávnění jako UOZI.

Neměřičský ZPMZ se samozřejmě ponejvíce vyhotovuje přímo katastrálním pracovištěm, jedná se většinou o změny, jež z principu věci nevyžadují zaměření v terénu a dále co se týče GP vyhotovovaného zeměměřičem a také samozřejmě náležitě ověřeného UOZI, je to například geometrický plán na sloučení pozemků v rámci vlastnické hranice, tak tam není rovněž co měřit, jelikož se nemění geometrické a polohové určení nemovitosti jako celku a sloučení se odehraje v rámci vlastnické hranice, která je i nadále touto změnou, tj. sloučením vnitřních pozemků, nedotčena. Proto tedy neměřičský ZPMZ a následně vypracovaný neměřičský GP.