Diskuse:Frank Bold

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
V článku je použit materiál (nebyl uveden) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv pod licencí GFDL. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2008070810024601.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.

Úvodní definice[editovat zdroj]

V úvodu se píše, že FB je „nevládní, nezisková a nepolitická organizace právníků, snažící se hájit práva občanů a životního prostředí právní cestou.“ Mám pochybnosti o tom, co to je nepolitická organizace a práva životního prostředí, může mi to někdo objasnit? Celkem chápu, proč to o sobě prohlašuje FB, chce se nějak distancovat od světa (např. špinavé, vysoké) politiky, se kterou je často v konfliktu a nechce s ní být spojován, v té druhé definici je trochu nadsázky. Ale ani jedno podle mě nepatří do slovníkové definice, politika je přece správa věcí veřejných, a o ty se Frank Bold zajímá víc než dost. Bylo by tedy dobré oddělit PR, veřejný obraz, který o sobě chce FB z nějakého důvodu vytvořit, a faktický popis jeho činnosti. --Ladin (diskuse) 4. 1. 2014, 10:43 (UTC)