Diskuse:Feidiův Zeus v Olympii

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Mercy, takže doporučujete stručný popis dávat pouze do prvního odstavečku? Dělal jsem to tak, že nejdříve byla krátká definice, potom několik odstavců stručně to nejdůležitější, a potom teprve rozsáhlý podrobný text. Použil jsem to u víc článků. --EdmundSquirrel 11:14, 12. 12. 2007 (UTC)

Podle mého názoru má úvod obsahovat definici a shrnutí nejdůležitějších informací v článku. Má to být jakýsi článek v článku, který obstojí i samostatně; čtenář, který nemá čas/chuť číst celý dlouhý text, se v něm dozví to nejpodstatnější. Jeho délka má být přibližně úměrná délce článku, čili u takto dlouhých článků se snesou dva až tři odstavce. Hezký den,--Ioannes Pragensis 11:20, 12. 12. 2007 (UTC)
Tak jsem to taky myslel, jenže jsem to odděloval nadpisem == Stručně==. --EdmundSquirrel 11:24, 12. 12. 2007 (UTC)
Abych doplnil reakci kolegy Ioanna, chování spousty uživatelů internetu je takové, že se na stránku jen narychlo podívají, najdou si podstatné informace a podle nich se rozhodnou, co dál (zda-li si přečtou zbytek nebo půjdou zase jinam). Proto je úvodník velmi důležitý.
V toto chvíli mi článek přijde docela kvalitní a myslím, že by se mohlo uvažovat o jeho zařazení mezi dobré články. Jen by to ještě chtělo zamodřit pár důležitých červených odkazů (naos, amazonomachie, kentauromachie, drapérie, chryselefantinová socha...) a dodat nějaké citace. --Mercy 11:44, 12. 12. 2007 (UTC)
S těmi červenými termíny bohužel asi nepomohu. Zpracovat takové téma vyžaduje dost široký rozhled, ačkoli nějaký pahýlek bych dohromady dát mohl. Ale není mi tak úplně jasné to s těmi citacemi. Totiž jak určit, k čemu přidat citaci. Navíc ani nevím, jak postupovat po technické stránce. Zkoušel jsem nějaké šablony, ale nedopadlo to dobře. --EdmundSquirrel 22:17, 12. 12. 2007 (UTC)
Koukněte třeba na Švédština nebo Religionistika, to jsou slušně dělané články s citacemi. Otevře si to do editačního modu a sledujte, jak je to dělané, tím se to člověk nejlíp naučí. Hezký večer,--Ioannes Pragensis 22:38, 12. 12. 2007 (UTC)