Diskuse:Federación de Los Verdes-Izquierda Verde

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Podle Wikipedie:Název článku#Opatrně se zvláštními znaky nemají být v názvu článku pomlčky: „V názvu nepoužívejte znaky nenacházející se na klávesnici, a to ani tam, kde by podle obecných typografických pravidel měly správně být. Místo pomlčky (–) použijte spojovník/mínus (-), místo výpustky (…) tři tečky (...) atd.“. Domnívám se ale, že toto doporučení není příliš používáno a hodně článků má v názvu pomlčku. Nechtělo by to opravit alespoň tento? - UP3 20:41, 21. 8. 2007 (UTC)

Teď jsem objevil, že v anglické verzi je tento článek s pomlčkou (možná mají jiná pravidla než my, ale o tom pochybuji) a že v španělské verzi naopak se spojovníkem. - UP3 20:48, 21. 8. 2007 (UTC)

Pokud tam má být pomlčka (což se zdá, že ano), tak hlavně má být kolem pomlčky na každé straně mezera. Okino 22:39, 29. 8. 2007 (UTC)
Podle výše zmíněného doporučení tam ale nemá být pomlčka i kdyby to bylo sebesprávněji. S tou mezerou nevim, nevim. Správný název je bez mezer (a to podle obou (en i es) Wikipedií) a o tomto problému doporučení nemluví, takže nevím, proč bychom to měli dělat s mezerami – podle španělských typografických pravidel to je zřejmě bez mezer. - UP3 08:58, 30. 8. 2007 (UTC)