Diskuse:Evropská svobodná aliance

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Je článek Právo na sebeurčení a Evropská unie (URL: http://nassmer.blogspot.com/2010/09/pravo-na-sebeurceni-evropska-unie.html ) "fašistická propaganda" nebo "pronacistický blog"? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 213.195.215.130 (diskuse)

Možná není, ale žádný odkaz na BLOG sem každopádně nepatří - nejsme diskusní klub. MiroslavJosef 8. 9. 2010, 16:38 (UTC)
Proč píšete "fašistická propaganda", když to není fašistická propaganda? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 213.195.215.130 (diskuse)
Vítejte na Wikipedii. --Dezidor 8. 9. 2010, 16:41 (UTC)
Blog NÁŠ SMĚR je revizionistický, pronacistický a proněmecký blog. Sám jsem se o něm dozvěděl od jednoho českého nacisty, který mi jej doporučoval jako „konečně pravdivý zdroj informací“.
Sám blog o svém obsahu píše „NÁŠ SMĚR si určitě nenárokuje vyváženost v charakteristice a obsahu příspěvků, týkajících se především historie česko-německých vztahů, ale snaží se touto problematikou zabývat z pohledu, který je běžnému českému čtenáři méně znám. Nesmí být tedy chápáno jako jednostrannost, pokud se na našich stránkách tematicky nevěnujeme například tragédii Lidic a Ležáků nebo všeobecně zločinům spáchaných například ve jménu německého národa, národního socialismu apod. Ke zkomplikování česko-německých vztahů přispěl bezesporu nacionalistický šovinismus a „křivdy“ obou stran. Snahou těchto stránek tedy je poskytovat českému čtenáři touto cestou něco jako doplňující informace k tomu, s čímž byl zpravidla již dobře obeznámen, a umožnit mu tímto způsobem ucelenější pohled na problematiku.“. To je velmi jemné vyjádření skutečného obsahu tohoto blogu.
Nejde tedy o objektivní zdroj informací a jako takový by na Wikipedii (i) neměl být uváděn, anebo (ii) by měl být uveden, ale s výslovným upozorněním na jednostranné zaměření a pochybný charakter tohoto zdroje.
--Dr. Králík 9. 9. 2010, 09:23 (UTC)
Ještě k vlastnímu obsahu odkazovaného článku (osobu autora Franze Chocholatého Grögera nechám stranou, i když i zde by bylo možné komentovat). Článek končí větou „Evropa teď stojí před křižovatkou naplnit naděje národů a národnostních menšin po sjednocení či po právu na sebeurčení nebo zakonzervovat nespravedlivý stav vytvořený po 1. světové válce pařížskými mírovými konferencemi, který byl příčinou následovných válek.“. To je podle všech měřítek nikoliv neutrální úhel pohledu, ale jasné vyjádření revizionistického, pronacistického a proněmeckého stanoviska.--Dr. Králík 9. 9. 2010, 09:38 (UTC)