Diskuse:Escape sekvence

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nevím co s tímto článkem počít. Přece jen, wikipedie nemá suplovat manuál. Escape sekvence, jak se zde popisují, fungují jen v jazyce C a v dalších z něj odvozených. en:Escape sequence je o něčem jiném. Bližší je en:Escape character (česky "únikový znak"), ale ten nepojednává jen o Céčku. --Jvs 4. 12. 2010, 09:45 (UTC)

Tento článek souvisí s programováním v jazyce C\C++, umožňuje vkládat zalamování řádků a jiné příkazy, které celkově zpřehledňují výstup programu. Asi běžnému uživateli by nebylo příjemné, kdyby výstup o mnoha datech byl "namaštěn" v jednom řádku. ASCII je standard, umožňující jiným způsobem zapisovat v céčku zalamování řádků, ... ASCII také obsahuje i jiné kombinace znaků, umožňující vkládat speciální znak (třeba přehlasované o). Pokud naleznu čas, doplním i ASCII. Tento článek každopádně patří k programování. A k tomu manuálu, já zde dávám jenom nejzákladnější příkazy a základní zdrojové kódy pro přehlednost. V matematice taky vkládáte vzorce ačkoliv by tam nemuseli nutně být, ale přece jenom laik se v nich má šanci mnohem více zorientovat než v sáhodlouhých matematických a kvantifikovaných výrocích.Vladimir Alexejev 5. 12. 2010, 10:19 (UTC)


POZOR! Tohle není o Céčku, ale o výstupu na (unixový) terinál. Escapování a escape sekvence spolu nijak úzce nesouvisí! Viz en:ANSI Escape Sequence. (Nezaměňovat s ASCII.) -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 78.102.220.76 (diskusebloky) 22.37, 25. září 2012‎ (CE(S)T)