Diskuse:Ervěnický koridor

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Myslím si, že název "Ervěnický železniční koridor" je chybný, což vyplývá i z textu článku. Správný název je Ervěnický koridor, neboť se jedná o koridor, po kterém vede železnice, silnice a řeka. Pokud by tedy někdo trval na názvu železniční, pak by to mohl být klidně i Ervěnický silniční koridor nebo Ervěnický říční koridor. Navíc všude v literatuře se vyskytuje pouze název Ervěnický koridor. --Cmelak770 06:03, 1. 3. 2007 (UTC)

Nehledal jsem nikde v literatuře, pokud je uváděn jen čistě koridor asi to bude lépe přesunout, ale (zas nějaké ale:-)), vlaky jezdí po tom vyvýšeném valu už téměř od zastávky Jirkov až do Třebušic [1], silnice i řeka opravdu běží současně, avšak úsek kde jsou všechny tři (trať, silnice i trubky) v jedné ose je odhadem tak 1 až 1,5 km dlouhý, pak se řeka i se silnicí odklání, ale celková délka koridoru je mnohonásobně větší. Mimochodem už jsem se setkal i s označením silniční koridor (což je ale určitě nějak přenesený význam).
Šablonu požadavek na obrázek jsem tam ani nedával, jezdím poměrně často okolo po silnici (vlakem jsem jel naposled z vojny) ale chtěl bych udělat dost fotek pro představu lidí, kteří toto dílo neznají. Pak to asi celé přeformuluji, protože původní podoba článku jak jsem zjistil byla mírně copyviovatá z onoho externího odkazu. Tak jestli to ještě chvíli (pár dní) vydrží. --Horst 14:53, 1. 3. 2007 (UTC)
Počkám si na přeformulování a těším se na fotky. Mám někde nějaké odborné časopisy ze 70. let, kde o tom jsou zajímavé články, tak to snad příležitostně rozšířím. --Cmelak770 16:19, 1. 3. 2007 (UTC)