Diskuse:Dubeč

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Část k. ú. Dolní Měcholupy[editovat zdroj]

Území městské části je vymezeno Přílohou č. 1 Statutu hlavního města Prahy. Cituji:

PRAHA - DUBEČ

Území městské části je tvořeno katastrálními územími (celým nebo částí) Dubeč, Dolní Měcholupy s těmito hranicemi:

Od TKÚ Dubeč-Štěrboholy-Dolní Počernice po k.h. Dubeč-Dolní Počernice k TKÚ Dubeč-Dolní Počernice-Běchovice, po k.h. Dubeč-Běchovice k TKÚ Dubeč-Běchovice-Koloděje, po k.h. Dubeč-Koloděje k TKÚ Dubeč-Koloděje-Hájek, po k.h. Dubeč-Hájek k TKÚ Dubeč-Hájek-Uhříněves, po k.h Dubeč-Uhříněves k TKÚ Dubeč-Uhříněves-Dolní Měcholupy, dále po k.h. Dubeč-Dolní Měcholupy k západní hranici parcely č. 800 (k.ú. Dolní Měcholupy), dále po této hranici směrem severním k hranici parcely č. 798 (k.ú. Dolní Měcholupy) a po jižní a západní hranici této parcely zpět na k.h. Dubeč-Dolní Měcholupy po této k.h. k TKÚ Dubeč-Dolní Měcholupy-Štěrboholy, po k.h. Dubeč-Štěrboholy k TKÚ Dubeč- Štěrboholy-Dolní Počernice.

On-line mapu Prahy, kde jsou oba typy hranic, naleznete třeba na webu Prahy 4. --ŠJů 18:52, 13. 2. 2007 (UTC)

Díky za objasnění. Vycházel jsem z jiného zdroje MHMP a ty údaje jsou bohužel různé. Ideální by bylo aby se i hranice katastrů měnily podle toho, jak se mění hranice zástavby jednotlivých čtvrtí.
K Vašemu dotazu v mé diskusi uvádím, že uvedená rozloha 8,50 km2 se vztahuje na městskou část Praha-Dubeč (tedy snad včetně té dolnoměcholupské části), zdroj: ČSÚ (tabulka Excel). Ovšem trochu mě mate to označení v šabloně MČ "katastrální výměra", kde by měla být uvedena výměra celé MČ, nikoli katastru, co s tím?

K tomu sloučení[editovat zdroj]

Nesouhlasím se sloučením. Jedná se o dva různé celky, které mají jak jinak vymezené území, tak i jiné názvy. --Kirk 23:35, 20. 2. 2007 (UTC)

Souhlasím se sloučením z hlediska jednoduchosti. Ten rozdíl je tak malý, že běžnou praxi nemá vliv a zbytečně by mátlo čtenáře. Ovšem upozornit na něj ve sloučeném článku bude samozřejmě nutné --Packa 10:13, 18. 3. 2007 (UTC)