Diskuse:Duální kód

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tohle je pro laika nesrozumitelné. Předpokládejte u čtenáře dobré všeobecné vzdělání (např. znalost základních matematických pojmů), ale nečekejte, že články bude číst odborník. Ten si to najde někde jinde, ne v encyklopedii. Miraceti 11:14, 11. 6. 2008 (UTC)

Do určité míry souhlasím. Rád bych ale poznamenal, že do teorie kódování lze stěží proniknout bez znalosti jistých konstrukcí lineární algebry – nestačí tedy základní matematické pojmy, jak uvádíte. Nicméně uznávám, že článek je ve své aktuální podobě poněkud „suchý“ a daný pojem nevysvětluje dost názorně. Jedná se prozatím pouze o překlad z anglické Wikipedie, mající za cíl alespoň trochu osvětlit pojem užitý ve článku Kontrolní matice. --Koroner 12:01, 11. 6. 2008 (UTC)
Souhlasím, že pro kompletní výklad nestačí základní matematika nestačí. Čtenář by měl mít možnost v krátké době pochopit, co se vlastně v článku píše. Takže tu má být motivace zavedení takového pojmu, vysvětlení všech vztahů i s vysvětlením každého písmenka v nich. Je třeba krátce vysvětlovat použité pojmy, pokud nejsou zřejmé a jsou přitom klíčové k pochopení dané části textu. Jinak jsem rád, že se kódů tady někdo ujal - určitě Vaši práci podporuji a tleskám Vaší snaze. Bývalo to moje hobby (tedy spíš kódy pro komprimaci, ale i k redundantním kódům jsem v bývalém zaměstnání měl blízko). Miraceti 10:07, 12. 6. 2008 (UTC)