Diskuse:Dlouhokřídlí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Problém s čeledí Pluvianellidae[editovat zdroj]

Tak jsem narazil na problémek. Nejsem schopen vyhledat český název pro Pluvianellidae. Už už jsem si myslel že to bude "kulíkovití" a ejhle kulíkovití jsou Charadriidae. :(

image smazán[editovat zdroj]

Někdy včera tu jeden německý wikipedista, který je současně i sysopem v commons, smazal pár obrázků kvůli chybějící licenci, jak se vysvětlilo; mimo jiné i v příspěvku dlouhokřídlí; jsem absolutně proti tomu že tu někdo maže soubory aniž by zanechal tu nejmenší zmínku proč, toto jsem s ním již doufám vydiskutoval. Doufám že se to v této formě příště tedy nestane. -jkb- 21:08, 1. 9. 2005 (UTC)

Dobrý den, rád bych upozornil na absolutní nesoulad v systematice dlouhokřídlých. V samotném hesle jsou uvedeny dva systémy dělení dlouhokřídlých na tři podřády, avšak tato dělení jsou výrazně odlišná. V hesle Bahňáci je pak použito ještě třetí. Kromě toho je již v první větě řečeno, že bahňáci jsou podřádem dlouhokřídlých, v závěru jsou však uvedeny jeho podřády. To nedává smysl - ovšem pravý sloupec již dělí bahňáky na čeledi, což už je lepší. (PN)