Diskuse:Digitální certifikát

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zpochybněna přesnost[editovat zdroj]

Článek je zavádějící. Hned v úvodu „šifrování pomocí hashovacího algoritmu“, dále pak „ověření údajů o odesílateli“ a podobně. Článek potřebuje celkovou revizi. --Milan Keršláger 23. 2. 2009, 08:16 (UTC)

Neodstraňujte prosím šablonu {{Přesnost}}, dokud nedojde ke skutečné korekci článku, kterou raději nejprve proberte zde, na diskusní stránce (např. DH není šifra). Děkuji. --Milan Keršláger 24. 2. 2009, 08:25 (UTC)

Odstranil jsem šablonu {{Přesnost}}. Článek není sice úplný, ale je již dostatečný. --Milan Keršláger 20. 11. 2009, 05:07 (UTC)

Doplnil bych, že článek pojednává o DC jako kdyby mohl mít jen jednu podobu. Část "Náležitosti certifikátu" proto není obecně o DC, ale o jedné jeho konkrétní implementaci. Třeba není moc důvodů, proč by certifikát měl mít jednoznačné číslo kromě toho, že je to praktické. Stejně tak není v principu nutné časové omezení platnosti, jen je to praktické (a rozhodně ne hlavně kvůli tomu, že se časem daří lámat klíče). Miraceti 24. 2. 2009, 08:38 (UTC)

Nemáte prosím tip, kde bych se mohl dozvědět něco bližšího ohledně jiných typů certifikátů, abych mohl obecněji rozšířit "náležitosti" ? Všude jsou právě jenom tyhle certifikáty co jsem uvedl v článku.Děkuji mockrát -- Tento příspěvek přidal(a) Jan.klaban (diskuse) 17:23, 24 únor 2009 (CE(S)T)

Jako minimum moje přednášky (když už jste můj student – zkombinujte elektronický podpis a fakt, že certifikát je digitálně podepsaný veřejný klíč), zbytek je zde na Wikipedii (verze v jiných jazycích, viz levý sloupec stránky při zobrazení článku). Spíše než různé typy by bylo vhodné popsat, o co se jedná, princip jak se to vytváří a jak se to pak dá ověřit (což jsme rozebírali). --Milan Keršláger 25. 2. 2009, 06:43 (UTC)