Diskuse:Dennis Gabor

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Má smysl přesouvat na jméno Dennis Gabor, které používají všechny iw (kromě jediné)? V této chvíli bych řekl, že ano. --Kacir 5. 6. 2010, 01:55 (UTC)

Maďaři ovšem mají název na jeho rodném jménu.--Kacir 5. 6. 2010, 02:01 (UTC)
No určitě to přesunout, proč být výjimka. --Draffix 5. 6. 2010, 20:09 (UTC)
Když se narodil jako Gábor Dénes, tak bych možná ještě tak připustil prohodit to jméno a příjmení podle našich konvencí. Ale nejčistší řešení by bylo přesunou to na Gábor Dénes a Dénes Gábor nechat jako redirect. Jinak to, co mají Maďaři, je podle mě směrodatnější než to, co mají všechny ostatní wikipedie – pokud by vůbec bylo nutné se tím cítit nějak zavázáni, co tam jiné WP mají. Takže výjimka – nevýjimka – o žádnou výjimku by se nejednalo, každá WP si to řeší dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. --Kychot 6. 6. 2010, 22:17 (UTC)

Tak to nevim, proč se to přesouvalo, když se Draffix vyjádřil pro, Kychot proti a Kacir, který to původně navrhnul, ten svůj návrh zase hned vzápětí zpochybnil. Na mé poslední argumenty už dále nikdo z diskutujících nereagoval, takže bych z toho dosudil, že už proti nim nikdo nic nenamítal. Na šabloně se navíc výslovně uvádí Neprovádějte přesun, je-li sporný! Mně by se osobně dost nelíbilo, kdyby o mně po mé smrti ostatní wikipedie psaly jako o Peteru Hermanovi, jen kvůli tomu, že ostatní národnosti neumí říkat ř a Petr píšou jako Peter, a česká wikipedie by se nakonec přízpůsobila většině. No ještě že ze mně do té doby nebude encyklopedicky významá osobnost, abych to musel po své smrti řešit a strašit tu jako zlý duch. Ale pokud se podíváte na jiná jména, např: en:Antonín Dvořák, de:Antonín Dvořák, fr:Antonín Dvořák, tak tam se diakritika zachovává. Stejně tak en:Bohuslav Martinů, fr:Edvard Beneš, en:Alice Masaryková a spousta dalších. Tak nevím, proč naopak z Gábora usekáním diakritiky děláme tu výjimku. --Kychot 27. 6. 2010, 13:23 (UTC)