Diskuse:David Černý

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Abych řekl pravdu, nechápu proč se zde zmiňuje "židovského původu" ? U jiných článků se také nepíše "slovanského, hindustánckého, huculského etc. původu". Stále nevím, mám-li to považovat vůči Židům za pozitivní nebo negativní diskriminaci ? :)) --Kacir 09:31, 12. 5. 2008 (UTC)

Velice správná připomínka. Upozorňovat na židovský původ je relevantní pouze v určitých historických souvislostech. Tohle rozhodně není "košer" a mělo by se to vymazat a zkontrolovat i jiné příspěvky tohoto wikipedisty. -- Bývalý wikipedista
Nesouhlasím ani s jedním příspěvkem. Původ se zmiňuje prakticky u každého, kdo má jiný původ než je jeho občanství. Mel Gibson je třeba uveden jako „americko-australský herec, režisér, filmový producent a scénárista s irskými předky“. Nevím, co by na tom nemělo být košer, podle mne je to encyklopedicky významná informace. --Cinik 12:50, 11. 7. 2008 (UTC)


"Stejně jako jeho mnohá díla, jsou protičesky zaměřeny i jeho mediální výroky." Co su to za kecy? Toto je encyklopedia? Bud to doloz dokladne, alebo zacni rozlisovat medzi kritikou ceskeho a proticeskym. Navrhujem nahradit len informaciou o trestnom stihani.