Diskuse:Daňové identifikační číslo

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Mik013

Mám taký pocit, že v článku sa miešajú dve veci - nie som si istý ako je to v CZ, ale minimálne v SK sa rozlišuje DIČ (identifikátor daňového subjektu) a IČ DPH (Identifikačné číslo pre daň z pridanej hodnoty). Tabuľka v tomto článku sa týka takmer výlučne IČ DPH, čo naznačujú aj časté výrazy "VAT" (Value Added Tax).

--MaBe 24. 3. 2010, 15:28 (UTC) Tiez mi nie je jasny rozdiel medzi DIC a IC DPH. Laicky povedane: DIC dostane na SK automaticky kazdy podnikatel od danoveho uradu. IC DPH, dostane len ten kto je sam platcom DPH - musi mat rocny obrat nad nejaku sumu (kedysi davno to bolo 200 000Sk???).

V holandskej verzii sa pise o btw-nummer alebo omzetbelastingnummer toto cislo tiez automaticky prideli danovy urad. btw-identificatienummer je este cislo pre obchodovanie so zahranicim

Een btw-nummer of omzetbelastingnummer is een code die dient ter indentificatie van een btw-plichtige Nederlandse ondernemer.

Het nummer wordt uitgereikt door de Belastingdienst en automatisch verstrekt bij aanmelding. Een eenmanszaak, vennootschap onder firma, commanditaire vennootschap of maatschap ontvangt het btw-nummer bij inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Voor handel met het buitenland is er een uitgebreidere code: het btw-identificatienummer. Dit bestaat uit 14 tekens: het btw-nummer, indien nodig aangevuld met voorgaande nullen tot 9 cijfers, voorafgegaan door de landscode NL en gevolgd door een code van 3 tekens: B01 t/m B99.

Mik013 (diskuse) 13. 2. 2022, 21:04 (CET) Také si myslím, že správná hodnota pro sloupek Zkratka (nebo označení) pro Slovensko by měl znít IČ DPH Rozdíl je v tom, že české DIČ identifikuje plátce v rámci celé Evropské unie zatímco slovenské DIČ je interní číslo (DIČ je daňové identifikačné číslo, ktoré Vám pridelí daňový úrad na začiatku vašej podnikateľskej činnosti. Daňové identifikačné číslo je 10- miestne číslo a prideľuje sa každému podnikateľovi - teda právnickým osobám (firmám), ale aj fyzickým osobám (živnostníkom). Okrem toho DIČ majú pridelené aj občianske združenia, nadácie, či neziskové organizácie, teda všetky subjekty, ktoré môžu fakturovať nejaký tovar či služby. Každému podnikateľovi je pridelené jedinečné číslo a tým -pádom slúži na jednoznačnú identifikáciu podnikateľa pred správcom dane a uvádza sa na všetkých daňových dokladoch.)Odpovědět

Vidím, že téměř 12 let to tu „nikoho netrápilo“ a mate to jistě spousutu lidí.