Diskuse:Cukr (rozcestník)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Navrhuji přejmenovat dosavadní Cukr na Cukr (rozcestník) a Cukr (sladidlo) na Cukr. Je to základní význam, vede tam většina odkazů a odpovídá tomu i IW. --Sokoljan 1. 11. 2011, 15:53 (UTC)

Souhlasím, primární význam je cukr (sladidlo). Snad jen by se mohl i v samotném článku nějak zdůraznit význam cukr jako "monosacharid". Počkáme ještě na případné vyjádření ostatních.--Vojtech.dostal 1. 11. 2011, 15:58 (UTC)
Souhlasím Reo + | 1. 11. 2011, 19:23 (UTC)
Byť tedy po znovu promyšlení si říkám, že by to chtělo větu do úvodního odstavce budoucího článku cukr, která by cukr sladidlo dala do souvislosti s cukry v o něco chemičtějším pojetí. (V tomto případě nejde o dva nesouvisející pojmy, cukr v chemii plynule přechází do cukru jako sladidlo). Vím, že to bude ošetřeno i odkazem na cukr rozcestník nahoře, ale i tak :).. Reo + | 1. 11. 2011, 19:30 (UTC)

Já s tím tedy nesouhlasím. Mezi laickou veřejností už tak panuje zmatek ohledně sacharidů. Navíc to podporuje dnešní hysterii "cukr = bílý jed". Lidi kouknou na wiki, vidí curk = sacharóza a že cukry jsou i další přírodní sacharidy jim nedojde. Z toho pak žijou prodejci superzdravých náhražek a samozvaní odborníci na zdravý životní styl. Měl jsem za to že wikipedie by měla především vzdělávat a ne jít s trendy podle toho jak se to zrovna komu hodí... -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 85.71.10.215 (diskuse)