Diskuse:Chukwudi Chukwuma

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Opravdu první Ind v Evropě? A co např. en:Baichung Bhutia? --Silesianus (diskuse) 25. 12. 2013, 14:25 (UTC) Dokonce se v tom článku píše: „He became only the second Indian footballer to play professionally in Europe after Mohammed Salim.“ --Silesianus (diskuse) 25. 12. 2013, 14:26 (UTC) Pořád špatně, ten Mohammed Salim měl kontrakt u Celtic FC. --Silesianus (diskuse) 25. 12. 2013, 14:53 (UTC)

Trochu jsem to upřesnil. Je míněn hráč, jenž fotbalově vyrůstal v Indii a který získal kontrakt v některém evropském prvoligovém klubu (goal.com). Chukwuma není Ind, ale Nigerijec.--Chalim Kenabru (diskuse) 25. 12. 2013, 14:55 (UTC)
Tak ten Mohammed Salim hrál za prvoligový evropský klub (tehdy veleslavný Celtic), ale pravděpodobně neměl smlouvu. Ale opatrně s tím zdrojem, tam je napsáno "first academy player", což neznamená "fotbalově vyrůstal"... Fotbalově vyrůstala v Indii většina Indů. Např. en:Sunil Chhetri podepsal smlouvu se Sportingem, i když hrál jen v béčku (kde bude hrát Chukwuma netušíme, asi taky v béčku). --Silesianus (diskuse) 25. 12. 2013, 15:08 (UTC)
Ten Mohammed Salim je mimo, tohle se určitě týká hráčů z akademií už v samostatné Indii (ne v britské kolonii před r. 1947). Myslím, že fotbalově vyrůstal je dostatečné - obdobně je to i v uvedených CZ zdrojích. "we hope that he becomes the first academy player from India to get a contract with a top division club in Europe." chápu jako "doufáme, že se stane prvním hráčem, který prošel akademiemi v Indii (mládežnickým systémem = fotbalově vyrůstal) a získal kontrakt s evropským prvoligovým klubem". Sunil Chhetri nehrál za prvoligový A-tým, hrál podle zdroje jen za Sporting B (nižší liga). Řekl bych, že je to pojato tak, že Chukwudi se stane prvním hráčem, který prošel indickým mládežnickým systémem a podepsal kontrakt s prvoligovým evropským klubem, pokud nastoupí za A-tým Teplic (a nemusí to být ani ligové utkání, může to být klidně jen pohárový zápas 2. kola proti Horní Dolní nebo dokonce jen přípravné utkání, což je zřejmě dost reálné kór teď v době zimní přípravy). Sám jsem zvědavý jak si povede.--Chalim Kenabru (diskuse) 25. 12. 2013, 15:42 (UTC)
Pletete se, Sunil Chhetri vyrůstal fotbalově v Indii, podepsal smlouvu s prvoligovým evropským celkem (ano, podepsal smlouvu se Sportingem, ne s jeho béčkem). To, že nehrál za prvoligový A-tým, neznamená, že je vyvrácena Vaše formulace o podepsání smlouvy... Sunil Chhetri prostš byl fotbalistou, který fotbalově vyrůstal v Indii a získal kontrakt s klubem v některé z nejvyšších ligových soutěží v Evropě. Oním "the first academy player" je míněno to, že je první hráčem, který v Indii prošel fotbalovou akademií (neplést s mládežnickými celky normálních fotbalových týmů, akademie je takový ten celek pro mladé, které si pak rozebírají ostatní kluby, především v zemích 3. světa). BTW nevíte, zda je příbuzný s Cliffordem Chukwumou a Chikudim Chukwumou, kteří oba působí v Seské fotbalové akademii jako trenér, resp. hráč, oba taky z Nigerie (otec a bratr). --Silesianus (diskuse) 25. 12. 2013, 15:53 (UTC)
Fotbalově vyrůstat beru jako synonymum k "prošel fotbalovou výchovou" (podle dalších zdrojů) - i v akademii. Ale už rozumím, co máte na mysli, první hráč v prvoligovém evropském klubu, který "prošel indickou fotbalovou akademií" je konkrétnější než obecné fotbalově vyrůstal, což lze vztáhnout i mimo akademie. Ostatně mimo goal.com to podobně uvádí i tento druhý zdroj. Díky za připomínku. O Sunilovi nevím nic bližšího.--Chalim Kenabru (diskuse) 25. 12. 2013, 17:25 (UTC)