Diskuse:Chorea Bohemica

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Prosba: Prosím bývalé a současné členy Chorey Bohemiky, aby se případně dopsali do seznamu lidí, kteří v Chorey působili. Děkuji!

Neověřeno/významnost[editovat zdroj]

Na to, jak je článek dlouhý, neobsahuje ani jeden zdroj, ani jednu referenci. Z toho plyne také to, jestli je soubor vůbec encyklopedicky významný. Pokud budou řádně doplněny zdroje, nejsem proti zachování.--Sevela.p 14. 1. 2009, 16:03 (UTC)

RE: Neověřeno/významnost[editovat zdroj]

Dobrý den! Zdroje k článku mám, přeci, uvedené v literatuře, ze které jsem skutečně čerpal!!! Myslím, že článek své opodstatnění na Wikipedii má, protože nide na webu se o Chorey Bohemice nedozvíte. Bohužel, člověku, který tento soubor nezná asi příliš mnoho článek neřekne, protože nedokáže dost dobře význam souboru pochopit a docenit. Jde o to,že přístup souboru k tvorbě byl unikátní a těžko převeditelný do slov. A ještě k označení význačných osob: Alena Skálová byla opravdu význačnou osobností na poli folklóru a množství její odvedené práce je dobře čitelné z knihy Alena Skálová: fenomén folklóru. A Martin Pacek je význačný choreograf, který se soubory nasbíral již řadu cen a nyní vyučuje na vysoké škole. Proto jsou tyto obě osoby, myslím, právem označeni, jako adepti na nový článek. Děkuji za přiložené připomínky a hezký večer. T.URBÁNEK 15. 1. 2009, 21:20 (UTC)