Diskuse:Centrum pro výzkum veřejného mínění

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Převzatý text CVVM[editovat zdroj]

dobry den, jsem zamestnanec Sociologickeho ustavu, informace o CVVM jsem prevzal z nasich stranek. Uvedene informace jsou poskytovany se souhlasem Sociologickeho ustavu, pod ktery CVVM spada.

David Misurec, Sociologicky Ustav.

Kontrola: Pan David Mišurec je členem ustavu ([[1]]), -jkb- 12:18, 6. 12. 2005 (UTC)
V tom případě je to v pořádku. Děkujeme za článek. --Zirland 12:16, 6. 12. 2005 (UTC)
Opravdu je text uvolněn pod GFDL? Tedy že je možné jej nemilosrdně upravovat? Text na http://www.cvvm.cas.cz/helpers/pravni_ujednani.php3 (sakra, musí se zrovna informace o copyrightu zobrazovat jacascriptem, takže normální smrtelník není schopen dát někam odkaz na ona právní ujednání?!) říká roztomilou češtinou: "Pro účely těchto Podmínek je jakékoliv používání těchto materiálů na jakémkoliv jiném webovém serveru či v jiném síťovém prostředí pro jakýkoliv účel zakázáno." --Luděk 12:18, 6. 12. 2005 (UTC)
Vrátil jsem copyvio, protože zde jsou v konfliktu dvě protichůdná prohlášení vycházející ze Sociologického ústavu. Nejlepší by bylo, kdyby se přispěvatel pokusil onen text upravit tak, aby nebyl kopií původního textu. Čili na základě původního textu napsat článek vlastní (klidně i kratší). --Luděk 12:28, 6. 12. 2005 (UTC)

Uvedene pravni ujednani by se melo vztahovat na vysledky vyzkumu a z nich vychazejici materialy, stejne tak jako ostatni autorskou cinnost zamestnancu CVVM. Bohuzel je to napsano tak, ze to chrani asi uplne cely web server, viz "Materiály, které se nalézají na tomto webovém Serveru" - dle tohoto bych usuzoval, ze se jedna pouze o dokumenty ke stazeni. Pro jejich stazeni se museji uzivatele registrovat.

Napsal jsem tedy vedoucimu CVVM, zda-li lze publikovat tento text, tak jak je. Do te doby bude k dispozici pouze zkracena verze, ktera neobsahuje zadny "puvodni" text ze stranek CVVM. Jinak chapu, ze si musite nejakym zpusobem hlidat, aby lidi nepublikovali typem Copy&paste, ale netusil sem, ze to jde az do takovehle hloubky ;)

david

Zverejneny text je zkracena verze dokumentu, ktery mi byl zaslan vedoucim CVVM ke zverejneni. Odstranil jsem nektere PR zbytecnosti, ale stale se mi text jevi jako neprilis objektivni. Nechavam na posouzeni. Co se tyce pravniho ujednani, to se na tento dokument nevztahuje. Cely dokument bude brzy zverejnen na webovych strankach CVVM, toto avizuji dopredu, aby nevznikly opet nejake nesrovnalosti ohledne kopirovani textu. Jeste jednou uvadim, ze na wikipedii uverejneny text je zkracenou verzi puvodniho textu. Nevim, jestli toto nejakym zpusobem nekoliduje s pozadavkem na nezverejnovani osobnich/firemnich/.. informaci. Ale od toho je tu diskusu :) david

Potřebujeme jednoznačnou odpověď na tuto otázku: "Opravdu uvolňujete tento text pod licenci GFDL, tedy k jeho volné úpravě?" Děkujeme --Zirland 13:28, 7. 12. 2005 (UTC)
Ano, uvolnujeme tento text pod licenci GFDL, v dobre vire, ze dalsi upravy povedou ke zkvalitneni informaci o instituci. david