Diskuse:BMP

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

dotazy na upresneni[editovat zdroj]

  • V clanku se pise, ze format BMP v. 1 ma hlavicku o velikosti 16 bajtu, hlavicka BMP v. 3 ma 14 bajtu a je pry identicka. To mi nejak nesedi, jak muze byt identicka, kdyz je o dva bahty kratsi?
  • V clanku se nekde pise o verzich BMP jinde zase o verzich Windows a OS/2, chtelo by to nejake vysvetleni, ktera verze ceho odpovida cemu.
  • Citace: "Je-li v souboru obrázku uloženo méně než 16 barev, je vhodné setřídit barvy podle četnosti a umístit barvy s největším výskytem na začátek." Proc?
  • Citace: "V některých aplikacích je možné vytvořit jednobitové obrázky, které invertují barevný smysl obrázku. Bílá je změněná na černou a černá na bílou. Je to např. u obrázků, kde jsou černé znaky na bílém pozadí. (Apple Macintosh a Microsoft Windows)." Tohle jsem nepochopil vubec. Jestli se tim mysli, ze muzu predefinovat barevnou paletu (napriklad z bile udelat cernou a z ruzove zlutou), tak to snad umi kdejakej program. A uz vubec mi neni jasne jak to souvisi s obrazky, kde jsou cerne znaky na bilem pozadi. K cemu si tim pomuzu?
  • Citace: "Obrazová data jsou vždy bytově orientovaná." To znamena co, prosim? Nejaky priklad pro laika by nebyl?

--Jx 11:38, 1. 12. 2007 (UTC)