Diskuse:Astronomický kongres 2006

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Teď mě napadá, jak to vlastně odlišit od toho setkání v roce 67 či od jiných meznárodních konferencí menšího rozsahu a podobného druhu. Nebylo by to lepší přesunout na oficiální název i s tím pořadovým číslem setkání? KláraK 00:33, 14. 1. 2007 (UTC)

Zkusím se nad tím zamyslet, ale až zítra. Teď už mi to moc nemyslí... --Packa 01:03, 14. 1. 2007 (UTC)
Máš pravdu, asi by to tak z věcného hlediska mělo být. Ale jsou tady 2 důvody, u kterých cítím, že je lepší zůstat u původního názvu:
  • Dlouhý nadpis nevypadá moc hezky. 26. valné shromáždění Mezinárodní astronomické unie by vyšlo skoro na celou řádku... Navíc si myslím, že jen málokdo používá třeba slova valné shromáždění a při čtení nadpisu by si je podvědomě překládal do obvyklejších konference nebo kongres. Stejně tak by vzpomínal, co vlastně sdružuje ta unie a unikal by mu při tom obsah těch slov v nadpisu. V doporučení Wikipedie:Název článku se sice o délce nic nepíše, ale o použití spíše obecného než přesného názvu už trochu ano.
  • Osobně se mi nelíbí články typu "Rok 1975 v politice" (dopravě, astronomii atd.) Mám při nich dojem, že se autor snaží založit co nejvíc článků, ale jejich informační hodnota není zaručena. Proto by mě při čtení nadpisu ""26. valné shromáždění..." napadlo Proboha, to tu někdo naflákal 26 článků o každém astronomickém kongresu?
K odlišení toho kongresu v 1967 by se třeba mohl současný článek přejmenovat na Astronomický kongres v Praze (2006), pokud by někdy někdo napsal samostatný článek o tom minulém (asi ale nenapíše, protože v materiálech k tomuto kongresu se sice ten minulý často uváděl, ale nikdy tam nenapsali, co podstatného se na něm stalo :-) K odlišení od ostatních menších akcí – no možná by se to dalo přejmenovat na Mezinárodní astronomický kongres v Praze...
Navrhuji ale počkat, jestli se k tomu neozvou i další wikilidi
P.S. Ten redirect od tebe je samozřejmě OK. Ušetřila jsi mi práci :-) thx --Packa 20:38, 14. 1. 2007 (UTC)
Myslím, že by se článek měl jmenovat 26. valné shromáždění Mezinárodní astronomické unie a na Astronomický kongres v Praze by měl být rozcestník na jednotlivé akce v letech 1967 a 2006. Ta shromáždění se konají snad jednou za 3 roky a obvykle tam dojde k nějaké významné události. --Luděk 21:20, 14. 1. 2007 (UTC)