Přeskočit na obsah

Diskuse:Astrologická chodba

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Omlouvám se, že to napíšu takto, ale článek mi přijde zcela nesrozumitelný a že kombinuje X věcí do sebe. Nešlo by to pojmout jako encyklopedický článek s tím, že termín - definice termínu - historie a případně spojitost s Valdštejnem? Takto jsem z toho jelen :) S pozdravem --Chmee2 14. 4. 2010, 10:02 (UTC)

Taky není vhodné uvádět jako zdroj přednášku. Nešlo by najít nějaká skripta? --Jvs 14. 4. 2010, 10:13 (UTC)

Jsem autor tohoto článku. Vznikl na základě červeného odkazu v článku Valdštejnský palác. Je v něm zpětný odkaz na tento článek i na článek o Valdštejnovi. Když to čtete samostatně, tak tomu zcela jistě nemůžete rozumět. S tím začleněním ale souhlasím. Jde též o obecné vyjádření k výzdobě Valdštejnského paláce jako celku. (Bohužel, žádná skripta nemám a rád bych se dál o analýzu svých poznámek z přednášek ve Wikipedii opíral.) Chomsky 23. 4. 2010, 08:22 (UTC)
Nyní je článek po rozsáhlé úpravě na odstranění jeho nesrozumitelnosti. Chomsky 23. 4. 2010, 13:48 (UTC)
Zdravím. Podle mne psaní hesel podle poznámek z přednášek namísto využití seriózních zdrojů není moc dobrý nápad. Jednak se mohou kumulovat nepřesnosti, jednak člověk velmi snadno nechtěně poruší autorská práva, neboť neví, nakolik přednášející hovořil na dané téma volně nebo naopak slovo od slova opakoval, co napsal někdo jiný (viz např. tento ŽoK). Např. poněkud zvláštní a těžko srozumitelné slovní spojení ""zpustošený a sociálně převrstvený střed Evropy" podle mne nevymyslí dva lidé nezávisle na sobě, přesto na jiné internetové stránce se nad ním také kdosi pozastavil, a přitom ho evidentně četl někde úplně jinde. Proto si myslím, že je zde výrazné nebezpečí copyvia u celého textu. Jan.Kamenicek 15. 6. 2010, 20:35 (UTC)

K přednáškám dr. Černého[editovat zdroj]

Zde je alespoň odkaz na literaturu k přednáškám dr. Černého na VŠUP: [1]. Chomsky 10. 7. 2010, 16:05 (UTC)