Přeskočit na obsah

Diskuse:Ahold

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Jvs v tématu „přejmenování na "Ahold"

Dobrý den,

zdravím z agnetury, která zastupuje společnost Ahold Czech Republic a navrhujeme upřesnění hesla podle následujících bodů:

1.Úvodní text o korporaci Ahold Společnost Ahold je nadnárodní korporace sídlící v nizozemském Zaandamu. Byla založena v roce 1973 a v současnosti působí na dvou kontinentech. V Americe vlastní několik silných maloobchodních značek, například Stop & Shop nebo Giant Food. V Evropě působí v Německu, Belgii, České republice a prodejny Albert Heijn jsou lídrem také na domácím holandském trhu. Jejím současným CEO je Dick Boer.

2. Infobox na pravé straně: AHOLD, Česká republika Ahold, Česká republika Sídlo společnosti: Zaandam, Nizozemsko Klíčoví lidé: Dick Boer (CEO) Oficiální web: www.ahold.com

3. Ahold, Česká republika Společnost Ahold vstoupila na český trh v roce 1990 jako Euronova, a.s. a v roce 1991 otevřela svůj první supermarket Mana v Jihlavě. Tímto krokem se tak stala prvním zahraničním řetězcem, který v České republice začal podnikat a postupně se vypracoval na jednu z největších firem působících na poli obchodních řetězců v zemi. V současnosti provozuje prodejny Albert a INTERSPAR po celé České republice. Společnost AHOLD Czech Republic, a.s. zaměstnává více než 17 000 zaměstnanců a řadí se mezi největší zaměstnavatele v zemi.

Od roku 1999 provozuje hypermarkety Hypernova a supermarkety, které byly přejmenovány na Albert. Později došlo v roce 2009 ke sjednocení obou typů prodejen pod název Albert hypermarket a Albert supermarket. Důvodem byla snaha o jednotnou prezentaci firmy na trhu.

V roce 2005 převzal Ahold 57 prodejen společnosti Julius Meinl.

Albert je držitelem titulu Supermarket roku za roky 2005, 2006, 2007 a 2008. V žebříčku 100 nejoblíbenějších zaměstnavatelů podle AIESEC se Albert v roce 2009 umístil na 25. příčce. Z let 2011 a 2014 drží Albert Národní cenu kvality ČR v kategorii Excelence.

V letech 2011 a 2014 získal Albert v rámci Národní ceny kvality ČR nejvyšší ocenění v kategorii Excelence. V celé historii soutěže získal Albert, jako jediný maloobchodní prodejce potravin, toto ocenění již podruhé. Program Excelence je určen společnostem, které dosahují a trvale udržují vysokou úroveň své výkonnosti. Program vychází z tzv. Modelu excelence EFQM, který je v současné době považován za nejpropracovanější nástroj řízení organizací v Evropě.

Dne 1. srpna 2014 byla uzavřena akvizice, při které Ahold převzal společnost SPAR ČOS. Od podzimu 2014 probíhá postupná integrace prodejen SPAR a INTERSPAR pod značku Albert, který tak do svého portfolia zahrnul celkem 49 původních prodejen SPAR.

Děkuji.

S pozdravem

Markéta

-- Tento příspěvek přidal(a) Marketa FH (diskuse) 26. 5. 2015, 16:11‎ (CE(S)T)

přejmenování na "Ahold"[editovat zdroj]

Přesunuto. --Jvs 17. 10. 2017, 08:23 (CEST)Odpovědět