Diskuse:Žemlovka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tak vo čom je řeč? Článek se jmenuje Mumlanina, v úvodním odstavci je slovo bumlanina a já i tak znám jen slovo bublanina. --Luděk 15:58, 4. 7. 2006 (UTC)

Tak dobrá, článek už se jmenuje Bublanina, nicméně popis mi bublaninu nepřipomíná ani náhodou, zdá se mi, že článek pojednává spíš o něčem, co se nazývá žemlovka, i když zde ve verzi rohlíků (ale rohlíkové a žemlové/houskové těsto je snad stejné). Kouká se do Kuchařky naší vesnice a tam všechny bublaniny jsou z mouky, vyjma jedné, která je ze strouhanky. Z rohlíků tam dělají žemlovku. --Luděk 16:14, 4. 7. 2006 (UTC)

Souhlas. Bublanina to není. Do bublaniny se žádné rohlíky nedávají. --Miraceti 16:15, 4. 7. 2006 (UTC)

Diky za upravu, samozřejmě máte pravdu, je to žemlovka. Puvodně jsem si ten název hrozně splet a pak je tu ještě jedna věc. Správně je to žemlovka, ale u nás máme ty názvy trochu přehozené respektive se používají trochu jinak, ale to se netýká toho, že je to rozšířené jako žemlovka. Mumlanina nic neni a bublanina je třená, ...
(Bez podpisu 13:28, 16. 7. 2006 VlSkrbek)

Já asi budu ošklivý a budu chtít, jestli byste nějak nedoložil (třeba linkem na nějaký recept), že se někde žemlovce říká bublanina. Semmelbaba, česky tedy zémlbába ano, ale bublanina z housky, to se mi *fakt* nezdá... Googloval jsem, ale nic jsem nenašel. Nebo naskenujte či nafoťte nějakou podkrkonošskou kuchařku. --Luděk 17:14, 16. 7. 2006 (UTC)