Diskuse:Železniční trať Česká Kamenice – Kamenický Šenov – Česká Lípa

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Využití trasy[editovat zdroj]

Myslím že těleso tratě je využíto pro budování cyklostezky, viz heslo Česká Lípa. Pokud je to tak (chce to ověřit), pak by tato informace heslo mohla obohatit.--Zákupák 10. 2. 2009, 16:34 (UTC)

Staví se, asi je hotová první etapa *[1], jinak nevím.--Mirek256 10. 2. 2009, 17:17 (UTC)

Na webu KŽC se píše: "Podle našich plánů bychom rádi v tomto roce prodloužili koleje k silnici až k hornímu nádraží pod Panskou skálu. Zde bude navazovat již vybudovaná cyklostezka." Nevím, jestli to znamená, že cyklostezka je vybudována již dnes, anebo jestli to má znamenat, že cyklostezku "někdo" vybuduje dříve než prodloužení kolejí. Ze zdrojů, které jsem našel, není ani zřejmé, kdo vlastně tu cyklostezku buduje: jestli obce, nebo někdo jiný. --ŠJů 11. 2. 2009, 12:54 (UTC)

Cyklostezku buduje Sdružení obcí Varhany, viz *[2]. Na znovupoložení kolejí jsem velice skeptický, nevím kdo by to měl financovat. V létě zjistím více, vše na místě.--Mirek256 11. 2. 2009, 15:21 (UTC)

Máme na WIKI heslo, větší pahýl Cyklostezka. Váhám, zda kolegou Šjů vložené poznámky by neměly být spíše tam (i když jsem s tím tady začal). Tady jen krátce o využití, prioritně stále o historii a technických parametrech železnice a naopak rozšiřovat heslo, etapu cyklistické historie tam. Protože co se stalo s touto tratí, se stalo o řadu let taky v České Lípě dříve (inspirace?), když byla vybudována pěkná cyklostezka místo zrušené tratě do Vlčího dolu a jistě to nebude ojedinělé.--Zákupák 14. 2. 2009, 13:50 (UTC)
Do obecného hesla "Cyklostezka" nepatří detailní informace o Cyklostezce Varhany, zato sem může patřit. Ale Cyklostezka Varhany by určitě vydala na samostatný článek, zdroje na to má a uvažoval jsem o tom, ale prozatím jsem si řekl, že se to tématicky natolik prolíná, že by to vedlo ke zbytečným duplicitám. Ta cyklostezka je jen novým využitím původního drážního spodku. Také o stejné budově nepíšeme více článků podle toho, že se v ní vystřídalo více uživatelů. Obecný článek o přetváření zrušených železničních tratí v cyklostezky by také bylo možné napsat, a odsud i z obecného článku o cyklostezkách pak na něj dát odkaz. --ŠJů 15. 2. 2009, 14:36 (UTC)