Diskuse:Žamberk

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Opravil jsem nepřesnost v názvu pomníku a náměstí, nesprávně uváděném jako Bráblovo. Dnes se jedná o Knopovo náměstí a je zde pomník obětem II. světové války. Přidal jsem pomník Bedřicha Havleny, italského legionáře a pomník obětem I. světové války. Na tyto pomníky je na Internetu odkaz na http://www.vets.estranky.cz/clanky/vpm-okres-usti-nad-orlici/zamberk Dále byla provedena oprava Havlenovy vily na Albertovu vilu, kaple sv. Rozálie není v ulici, ale na kopci zvaném Na Rozálce. Bydlím v Žamberku 54 let, proto jsem se opovážil tyto změny provést. --Aqualung 18:35, 25. 11. 2006 (UTC)

Přesunuto z Nástěnky správců[editovat zdroj]

historie Dobrý den, přidal jsem na stranku Žamberk odkaz na pomníky obětem sv. válek http://www.vets.estranky.cz/clanky/vpm-okres-usti-nad-orlici/zamberk) a to v 18:41, 25. 11. 2006 Aqualung (Diskuse | příspěvky) m (→Pamětihodnosti - přidán odkaz na pomníky http://www.vets.estranky.cz/clanky/vpm-okres-usti-nad-orlici/zamberk)

V mém odkaze není ani stopa po podpoře Pardubického kraje, ale jakýsi Kirk mě odkaz vymazal 18:30, 25. 11. 2006 Kirk (Diskuse | příspěvky) (Oprava odkazu. Nesouhlasím s tím, aby odkaz na "Východní Čechy" směřoval na Pardubický kraj, který zasahuje aji na Moravu!)

Žádám správce aby tuto věc posoudili a zamezili tomuto wikipedistovi v přístupu k editaci na stránce Žamberk. Zavání to tak trochu nesmyslným nacionalismem, nechápu co to má společného s okresem Ústí nad Orlicí. Povšimněte si ještě, že má buď špatně nastavený čas v počítači, nebo to má záměrně, aby mohl poškozovat cizi příspěvky, protože jeho příspěvek se objevuje jako starší. Prosím tedy, aby správce vrátil tuto editaci zpět.

Odpovědět mě můžete na diskuzi ke článku Žamberk. Díky --Aqualung 14:26, 3. 12. 2006 (UTC)

Vyřeším to, každopádně Kirk měnil něco jiného a odkaz tam zůstal. --Zirland 14:30, 3. 12. 2006 (UTC)
Správci mají jen jisté technické prostředky navíc. Ale co se týče obsahu, nemají větší slovo než ostatní uživatelé. Takže to přesunu na diskusní stránku k onomu článku. --Luděk 14:32, 3. 12. 2006 (UTC)

Přesunul --Luděk 14:34, 3. 12. 2006 (UTC)

Takže resumé. Celá záležitost je omyl. Historie je správná, Kirk opravoval odkaz [[Pardubický kraj|východní Čechy]], což je jistě správná úprava. Zmíněný externí odkaz byl vložen o 11 minut později a nic se s nim nestalo až do této chvíle, kdy jsem ho já přesunul do sekce odkazů. --Zirland 14:37, 3. 12. 2006 (UTC)
Nevidím v historii ani žádnou nesrovnalost s časem:
  • (teď) (předchozí) 15:33, 3. 12. 2006 Zirland m (přesun odkazu do správné sekce) [vrácení zpět]
  • (teď) (předchozí) 19:41, 25. 11. 2006 Aqualung m (→Pamětihodnosti - přidán odkaz na pomníky http://www.vets.estranky.cz/clanky/vpm-okres-usti-nad-orlici/zamberk)
  • (teď) (předchozí) 19:30, 25. 11. 2006 Kirk (Oprava odkazu. Nesouhlasím s tím, aby odkaz na "Východní Čechy" směřoval na Pardubický kraj, který zasahuje aji na Moravu!)
  • (teď) (předchozí) 19:26, 25. 11. 2006 Aqualung m (→Pamětihodnosti - oprava a doplnění pomníky obětem válek)
Samozřejmě je nutné vzít v úvahu, že čas v historii a v posledních změnách se ukazuje podle nastavení v lokálním počítači, kdežto časové razítko v podpisech (na diskusních stránkách) se ukládá v UTC, tedy o hodinu (od listopadu do března) nebo o dvě (od dubna do října) posunuté vůči našim hodinkám. --Luděk 14:45, 3. 12. 2006 (UTC)

Osobnosti města - Jan Vilímek[editovat zdroj]

Dobrý večer, dovolil jsem si přesunout Jana Vilímka tam kam patří, ze Žamberka do Vamberka. I když asi nebyl vambereckým rodákem (jeho otec J.R. Vilímek ano), do galerie významných osobností Vamberka asi patří. Jinak oceňuji Váš přínos do článku Seznam portrétů Jana Vilímka. Zdraví --Bohemianroots 17. 1. 2009, 21:21 (UTC)

Díky za snahu o zlepšení. Můžeš ale, prosím, doložit, odkud pochází informace o jeho původu z Vamberku? Žamberk jsem si nevymyslel, je uveden jak v Ottově slovníku naučném, tak i v Žamberských listech 2/2008, str. 3. Žádnou informaci ohledně Vamberku jako rodiště J. V. jsem nikde nenašel. Můžeš prosím potvrdit své informace? Jinak bych byl nucen ho vrátit zpět kde byl. (Diskuse zkopírovaná z Wikipedista diskuse:Sapfan.) --Sapfan 18. 1. 2009, 08:02 (UTC)
Reakce dosud zadna, takze vracim odkaz na J.V. zpet do Zamberka. Zdroje uvedene vyse mi pripadaji duveryhodne, o jinych nevim. Doufam, ze tim nevznikne revertovaci valka. --Sapfan 21. 1. 2009, 17:04 (UTC)

Čtyři dny je málo na to, aby se sehnaly zdroje pro potvrzení, že J.V. je žamberecký nebo vamberecký rodák. V Žamberku žiju dost dlouho na to, že bych ho mohl znát jako významnou žambereckou osobnost. Koneckonců většinu článků o osobnostech Žamberka (ale i Vamberka) jsem napsal já sám a budu jenom rád, když Vilímek Jan Žamberk obohatí. Je však tady jeden detail, který datům ze ŽL tu důvěryhodnost snižuje a sice že datum narození i úmrtí (1. leden 1860 - duben 1938) je stejné u Jana Vilímka, stejně jako u Josefa Richarda Vilímka (1860–1938), syna Josefa Richarda Vilímka st.. Vzniklo to asi přepisováním z a do různých publikací a nedostatkem jiných zdrojů. Revertovat nic nebudu, to bych udělal jedině v případě, že se najdou důvěryhodné zdroje a to bude asi dlouhodobější záležitost. --Bohemianroots 21. 1. 2009, 18:28 (UTC)

Díky za vysvětlení. Napadlo mne: pokud jste ze Žamberka, nedalo by se případně dát rodiště aj. ověřit na matrice městského úřadu? Oni tam sice musí dodržovat ochranu osobních údajů, ale pokud jde o celebritu, ještě k tomu tak dlouho po smrti, tak by nějaká možnost mohla být. Případně to zkusit v ŽL, odkud oni čerpali - možná také z nějakých úředních zdrojů. Rozhodně vám nechci zadávat úkoly, spíš mne to napadlo jako možnost. (I když ... pokud do toho budeme rýt, můžeme se dočkat různých překvapení, např. nám mohou říci, že nezemřel r. 1938, ale až později, čímž dílo znovu spadne do autorskoprávní ochrany. Takže to nechávám na vašem uvážení.). Ještě jednou díky za snahu o zlepšení. --Sapfan 22. 1. 2009, 06:59 (UTC)