Diskuse:Červená hora (Nízký Jeseník)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Wikipedisto Ragimiri! prosím přestaňte označovat mé články za padělky a přestaňte mne obviňovat z porušení autorských práv. Při tvorbě textu k článku jsem posloužil text ze zmíněného webu nizkyjesenik.cz jako předlohu a zdroj informací. V textu jde o obecné formulace a popis oblasti, jež je daná. Na článek se nevztahují autorská práva, neboť není podepsán!!! Web nizkyjesenik.cz je navíc nekomerční web o Nízkém Jeseníku mající za úkol šířit informace o této oblasti lidem. K tomu právě pomáhá i článek na wikipedii.Cani 6. 6. 2009, 15:59 (UTC)

Nekopírujte do Wikipedie cizí texty bez výslovného svolení autora, porušujete tím zákon č. 121/2000 Sb. Děkujeme za pochopení. -- Mercy (|) 6. 6. 2009, 16:05 (UTC)
Chápu. Text upravím tak aby nebylo pochyb že nejde o kopírování textu, ale pouze o použití daných faktů.Cani 6. 6. 2009, 16:15 (UTC)
Na nepodepsaný článek se nevztahují autorská práva??? Děláte si legraci nebo to myslíte vážně? Pokud vážně, doporučuji studium autorského zákona a trestního zákoníku. --Ragimiri 6. 6. 2009, 16:07 (UTC)
§ 6 Zákonná domněnka autorství, § 7 Anonym a pseudonym. Znám dobře. Pokud není autor znám a není znám ani vydavatel.... To v tomto případě nenastalo. Omlouvám se za předchozí zbrklost, ale zrovna vy mě v souvislosti s mými ostatními články a editacemi dost štvete. Text poupravím tak aby nebylo pochyb že nejde o kopírování textu, ale pouze o použití daných faktů.Cani 6. 6. 2009, 16:34 (UTC)
„…zastupuje autora při výkonu a ochraně práv autorských k dílu vlastním jménem a na jeho účet osoba, která dílo zveřejnila.“ Jak jste z toho vyvodil, že takové dílo není chráněno autorským právem? Co se týče štvaní, jsme na tom stejně, také mě štve vaše neustálé vkládání subjektivních informací do článku, aniž byste použil jediný zdroj. Co kdybyste si místo napadání o hodně zkušenějšího wikipedisty raději přečetl informace na své diskuzní stránce, zejména týkající se ověřitelnosti, zdrojů apod.? --Ragimiri 6. 6. 2009, 17:34 (UTC)
ano správě: osoba, která dílo zveřejnila. Z mého předchozího příspěvku je patrné že to vím, viz věty:
Pokud není autor znám a není znám ani vydavatel.... To v tomto případě nenastalo.
Já Vás nenapadám, jen se bráním. A mé informace jsou ověřitelné - dořešíme tam. To že jsem na wikipedii nový oproti Vám neznamená že jsem hloupý.Cani 6. 6. 2009, 18:00 (UTC)
Jistěže ne, ale označovat zkušenější kolegy za vandaly jen proto, že na rozdíl od vás dodržují zdejší pravidla, slušné není. --Ragimiri 6. 6. 2009, 21:03 (UTC)