Diskuse:ČEZ

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

(podoba článku)[editovat zdroj]

Hrome, mohl by někdo kontrolovat, jak takováto hesla vypadjí? Můj otec pracoval asi 30 let v ČEZce, takže vím co to je. Ale mohl by to někdo kdo takový článek zakládá, vysvětlit??? -jkb- 17:50, 6. 7. 2006 (UTC)

Poznámka ke kritice[editovat zdroj]

Rád bych vzkázal hlídacím wikipsům Jedudedkovi a Slimejsovi, že jejich rušení editací tří vět o případné jaderné havárii je směšné. Ty tři věty s článkem samotným nesouvisí a už vůbec nejsou neutrální. Jejich zdroj je na webu Hnutí duha, o kterém je všeobecně známo, že je proti jaderným a tepelným zdrojům energie, které jsou u ČEZu primární. Přijde mi to asi stejné jako by někdo použil pro článek o 17. listopadu 1989 informace ze stránek komunistické strany. Nejsem zaměstnanec ani akcionář ČEZu, ale tohle mi přišlo moc. Místo toho, aby wikipsi ozančovali jako vandaly ty, kteří nechtějí číst jednostranné a účelové článka, měli by svou hyperaktivitu zaměřit na vytvoření samostatné stránky, která by vysvětlovala, co by se dělo v případě jaderné havárie v ČR. Pokud bude ten odstavec vracet zpátky, budu ho dál mazat.

S pozdravem hlídacím wikipsům,

Anonym 19:27, 17. 6. 2008 (UTC)

Tak rád bych poznamenal, že na wikipedii je zvykem editace stručně popisovat a odůvodňovat ve shrnutí editace. Jinak ale souhlasím, přesně informován nejsem, ale věc je určitě složitější než to líčí Duha. --Nolanus C E 19:36, 17. 6. 2008 (UTC)

Jak jsem napsal výše, nesouhlasím s posledními dvěma řádky v oddělení Kritika společnosti - nepatří do tohoto článku a rozhodně nepocházejí z neutrálního zdroje. Před dvěma měsíci jsem navrhoval, aby někdo vytvořil nový článek o jaderné havárii v Česku. Nic se nestal, wikisprávci asi umějí jen mazat a používat šablonu ,,Vandal". -- Tento komentář byl přidán 18. 8. 2008

(dividendy)[editovat zdroj]

"A vysoká cena elektřiny je prostřednictvím dividend příjmem státního rozpočtu a tedy vlastně jakási forma skryté daně" - v čem je podstata námitky? Stát dostává dle zákona dividendy jakožto vlastník, kam pak ty prostředky dá - je věc politického rozhodnutí, s samotnou vlastnickou strukturou to nemá nic společného. Anebo to psal někdo, kdo je zastáncem privatizace ČEZu? -- Tento komentář byl přidán 15. 8. 2009